Át kéne értékelni a gyávaság fogalmát?
Egyrészt a félénk ember nagyon ritkán gyáva, sok gyáva mindig határozott, makulátlan, meggyőző, valójában a kis komfortzónáján belül.
Másrészt, aki magával sem őszinte, az ne tudjon más helyett jobban mindent!
Harmadrészt, a bátor mer lent lenni, a gyáva magát csak áldozatként mutatja be.
Én türelmes ember vagyok, sokszor viselkedtem gyáván, emiatt lelkibeteg vagyok, de azokat a hazug, gyáva rokonokat, akik engemet gyávává tettek jó darabig (érdekükben volt) simán tönkretehetném úgy, hogy nem állnak fel többé onnét, de nincs érdekemben. Legyen inkább hosszú életük, féljenek továbbra is a saját árnyékuktól. Jól gondolom?
"Gyáva: Olyan <élőlény v. élőlények olyan csoportja>, aki, amely természeténél, jelleménél fogva fél a veszélytől, az esetleges nehézségektől, kellemetlenségektől, s e szerint viselkedik."
Miért kéne ezt átértékelni? Szerintem teljesen jól leírja amire a fogalom alapján a legtöbb embet asszociál.
Ha van valami rossz tulajdonságod, akkor nem az a jó irány, hogy megpróbálod a definícióját megváltoztatni (akár önmagadnak belemagyarázva), hogy ne vessen rád negatív fényt.
Inkább fejleszd a személyiségedet, és próbálj tenni ellene.
Ez pont ugyanaz mint amikor az USA-ban a pedofilokat érzékenyen érintette, hogy pedofiloknak hívják őket, mert ez negatív és sérti őket, ezért a woke propaganda most megpróbálja a pedofil szót behelyettesíteni a MAP (minor-attracted person) kifejezéssel.
Ha a kutya a szoba közepére szarik, akkor nem tejszínhabot kell nyomni rá, hogy sütinek látsszon, hanem föl kell takarítani.
Igen, ilyen emberek ők, s majdnem ilyenné tettek.
A tejszínhabos hasonlatot én az aranyporral szoktam helyettesíteni.
"Ez milyen definíció már."
Szótári.
"Ki nem fél a veszélytől? Azért veszély."
1. Van olyan, aki nem.
2. A definíció nem csak ebből áll.
Van, olyan, aki nem fél, annak pszichopata a neve.
Aki nem szalad be egy égő épületbe, az gyáva? Vagy racionális?
"sok gyáva mindig határozott, makulátlan, meggyőző"
Három sorral lejjebb: "a gyáva magát csak áldozatként mutatja be"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!