Bizonyos emberek miért szeretik a lakásban található összes lámpát felkapcsolni és úgy hagyni?
Én személy szerint utálok sötétben lenni. Nem áll félelem vagy ilyesmi a dolog hátterében, csupán nem érzem magam feltétlenül komfortosan.
Nem azt mondom, hogy minden lámpa ég a lakásban, de általában legalább 1 kislámpa, vagy a tv megy és világít.
Mivel festőként dolgozom, elkerülhetetlen, hogy minden a lehetőségekhez képest jól látható legyen, így bőven benne van az is, hogy csak megszokás kérdése.
Én ezt nem tudom megmagyarázni, egyszerűen van amikor ez esik jól. Hogy világos van bárhova megyek lakáson belül. Alapból kicsi a lakás, nincs az a "bemegyek a sötétbe" érzés.
Szóltak már azért, mert máshol nem kapcsoltam le a villanyt, egyszerűen megszokás. Hozzátenném az áram fogyasztásom valami 1500-2000 havonta, szóval nem ezen spórolnék.
Viszont máskor meg elvagyok teljesen minimális fénnyel is. Van egy asztali lámpám ami alapvetően ad annyi fényt, hogy a fürdő-wc-folyosó részre is jut. Régen albérletben egy régi elemlámpám volt a gépre kötve és az adott szórt fényt a monitor mögé rejtve :D
Mert az emberiség nagyrésze f*sik a sötétben. Bizony régi dolog ez:
"Kísértetek azóta léteznek, amióta a világ első embere felriadt az éjjel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!