Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a többség tényleg...

Szerintetek a többség tényleg teljesen átlagos életet él?

Figyelt kérdés

Néha megcsodálok embereket, hogy kívülről úgy tűnik, hogy teljesen olajozottan megy az életük, ezt csinálják, ide mennek, oda mennek (nem bulizásról írok, inkább hobbi), élik világukat és kívülről tök izgalmasnak tűnik az életük. Viszont egy ismerősöm egyszer azt mondta, hogy nehogy azt higgyem hogy az átlagembereknek izgalmasabb életük van mint bárki másnak, csak kívülről tűnik így, valójában mindenki éli az unalmas hétköznapját 1-2 hobbival kiegészítve és igazából ennyi.

Én speciel 5 mondatot nem tudnék elmondani egy napomról, mert elmegyek dolgozni, eljárok heti 2 alkalommal egy nyelviskolába meg 1 héten egyszer bemegyek a boltba, amúgy meg a legszürkébb hétköznapokat élem meg az életemben :D De ez persze nem panaszkodás, csak nem tudom hogy más is van-e így ezzel, vagy tényleg engem ér irtó kevés inger a mindennapokban,

2023. márc. 6. 22:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy te hogy éled meg.

Nekem pl. külső szemszögből nézve kifejezetten unalmasnak és átlagosnak tűnhet az életem, mondjuk ha belegondolok, nem nagyon osztok meg semmit, max. élőszóban azokkal, akikkel találkozom.

Viszont én belülről máshogy látom, szerintem a munkám izgalmas, érdekes hobbijaim vannak, stb., szóval a saját szememben nagyon kivételesnek érzem az életem, mások számára meg az csak egy a sok közül.

2023. márc. 7. 01:00
 12/21 anonim ***** válasza:
33%
Tudnám miért pontoz le a sok proli.
2023. márc. 7. 01:18
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

#8 Ez azért egy buta gondolatmenet, mert te abból indulsz ki, hogy a függő dohányos megengedheti magának a függőségét.Holott rengeteg dohányos NEM engedheti meg azt a szintű havi kiadást magának.2000Ft egy doboz cigi...Megspórolja a cigi árát az alapvető dolgokon, mondjuk az ételen...nem vesz ruhákat, nem csinál semmit, nem vesz semmit, csak eszik egy keveset meg cigizik, mert függő.

Akinek futja cigire, az ugyanúgy megy nyaralni is.Akinek meg nem telik vitorlázásra 99%, hogy akkor sem fog, ha leteszi a cigit.

Mert nem engedheti meg magának, hogy azt a összeget nélkülözze. Leszokik a cigiről, akkor automatikusan többet is fog enni, lehet változatosabban is, mert megjön az étvágya, meg most már megengedheti magának.Vesz mondjuk a cigi árán friss gyümölcsöt, meg zöldséget, amit addig nem evett...Esetleg elkezd sportolni, vesz egy kondi bérletet.Vesz új ruhát, esetleg új függönyt, ágyneműt, mikor arra van szükség.Ugyanúgy nem lesz pénze vitorlázni...

Én még soha nem ismertem olyan embert, aki anyagi okokból szokott le a cigiről és hirtelen ide-oda nyaralni járt/meggazdagodott/jelentős megtakarítást halmozott fel.

2023. márc. 7. 01:24
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Azért átlagos, mert többség.
2023. márc. 7. 02:02
 15/21 anonim ***** válasza:
91%

Persze, hogy átlagos életet él a többség. Épp ezért hívják átlagnak. :D

Amúgy tök kíváncsi lennék, milyen emberek vannak a környezetetben, akiknek az élete annyira érdekesnek tűnik a számodra, mert én a saját környezetemből egyet sem tudnék mondani. Mindenki elmegy dolgozni, hazamegy, házimunkát végez, ellátja a gyerekeit, évente 1x elmegy nyaralni, aztán ennyi. A legtöbbnek még hobbija sincs. Egyszer volt a munkahelyen ilyen csapatépítő tréning, ahol a csapatvezető tett fel kérdéseket, és két csoportra kellett oszlani a válaszok alapján. Az egyik kérdés az volt, hogy van-e hobbid. Az emberek túlnyomó többsége arra a térfélre állt, akik azt mondták, hogy nincs.

2023. márc. 7. 08:12
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen átlagos életről van szó.

egyedülálló az illető, vagy van társa/párja, vagy van már gyerek is, vagy elvált és gyereke van...

- Egy egyedülálló ember tegyük fel hétfőtől-péntekig reggel 6-7-kor kell bemegy dolgozni, este 5-6-7-re hazaér és ez megy péntekig. Mondjuk délután 6-kor egyedül mit csinál? Talán összeszedi magát és elmegy edzőterembe, vagy otthon sportol kicsit, főzöget sütöget esetleg, esetleg van valami hobbija amiért nem kell utazni....

Aztán leül esetleg a gép elé....vagy tv elé.

pénteken mondjuk elmegy boltba...

Szombat-vasárnap esetleg találkozik szülőkkel, persze ha otthon lakik akkor nem...mondjuk találkozik 1-2 baráttal, esetleg van valami program fesztivál, vagy kirándulnak hegyet másznak, kb. ennyi.

- Akinek van társa/párja, ahhoz hozzájön, hogy este hazaérve nincs egyedül, beszélgetnek, szexelnek, valami otthoni programot kitalálnak még. És akár hétvégére elutaznak olykor messzebbre, egy párnak nyilván több a lehetősége, egyedül nem fog elmenni az ember romantikus helyekre stb. Szóval ha van társad több a lehetőség - És ehhez még hozzájönnek azok amiket az egyedülálló is csinál.

- A gyerek meg már plusz programok plusz kikapcsolódás, más társaság

- ha viszont elvált vagy szakított de egyedül neveli a gyereket, az olykor nem előre viszi az átlag életét hanem korlátozhatja is. persze ennek nem kell így lennie nincs is így mindenkinél, de sokszor átlagosabbá válik mint a többi

2023. márc. 7. 09:30
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy azzal mi a baj,ha valaki átlagos életet él? Nekem talán 1-2 ismerősöm van,akik mondjuk gazdagabbak,sokat utaznak. Hát én hülyét kapnék,ha egyfolytában a reptéren kéne rohadnom. Meg jópofiznom a sok töltöttszájú kertvárosi nővel. Semmiért el nem cserélném az átlagos életemet. Van egy férjem,egy gyerekem,hobbim, sportolok is. Szeretek néha egyedül lenni,jókat kávézni, netezni..ha gazdag lennék nagyon,akkor is dolgoznék. A férjem eleget keres h eltartson,de halálra unnám magam.
2023. márc. 7. 09:44
 18/21 anonim ***** válasza:

Ezen sokat gondolkodom én is. Lényegében sokan ugyanolyan életet élnek: felkelés, elkészülés, munka, otthon családozás, majd alvás. Egyedülálló esetén barátozás, vagy esetleg tanulás-semmittevés, stb. Lehet irigykedni a másikraa, hogy "Lám, ez a Balatonon volt", vagy hasonló, de szerintem sokak ugyanúgy el fognak tudni menni 1* pl.: nyaralni (ha nem is a balatonra, vagy Korzikára), mint bárki más. A munka az, ami megváltoztathatja az életmódot, pl.: az éjszakáso, 3 műszakosok, pilóták, stb.

De összesítve: mindenki ugyanolyan.

2023. márc. 7. 18:17
 19/21 anonim ***** válasza:

#13 A buta gondolatmenet az, hogy azt mondod a dohányosnak nem telik dohányra, mégis inkább megvon magától mindent és esz dohányt. Miközben panaszkodik, hogy semmire nincsen pénze.

Én ismerek embereket, akik pont azt mondták, hogy lemondtak a cigiről és amit arra költenének pénzt félreteszik, van aki régebben robogót vett belőle, másik megcsinálta a jogsit. Van aki meg egészségesebben él.

De akkor is ott vagyunk, hogy a többség tolja a cigit, közben meg irigykedik, hogy a másiknak "jól megy" mert vitorlázik. Mehet a lepontozás ettől még a tények nem változnak :D

2023. márc. 7. 18:21
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mondjuk én sokkal inkább tevékenységre gondoltam, mintsem anyagi dolgokra. Szerintem attól mert valaki egy évben 2x nyaral egy szigeten, a hétköznapjai még lehetnek teljesen átlagosak/unalmasak.

Én leginkább csak arra reflektáltam, hogy én magam nem tudnék 5 mondatot elmondani egy napomról, mert annyira ingerszegény még annak ellenére is, hogy nem csak a munkának élek, nem túlzottan idekeverve a Facebook és az Instagram világát (ami nyilván fals képet ad), de egy ismerősöm szerint az emberek elég nagy százaléka pont ugyanolyan mókuskerék és unalmas életet él, mint én.

2023. márc. 7. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!