Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány éves korban kéne valakine...

Hány éves korban kéne valakinek saját magát eltartania?

Figyelt kérdés
Ha valaki első éves egyetemista és mellette dolgozik, akkor reális elvárni szülőknek hogy magának vegyen ételt stb.? Kell önállósodni, de mégse tudom eldönteni.
2023. márc. 5. 12:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
45%

"hogyan kell elindítani a mosást, vagy még egy palacsintát se tud kikeverni az illető, akkor nem tudom hogy akar majd saját lábára állni."

Hat mondjuk pont nem ez az aminek a hiánya akadályozná az önállósulást :D

Szerinted valaki azért nem költözik el, mert nem tud mosni?

Majd letölti a hasznalati utasítást, baxki, nem ez az önállósulás hogy rudod melyik gomb... hanem hogy fenntartod magad anyagilag.

2023. márc. 5. 17:31
 12/12 anonim ***** válasza:

A szülőknek a gyermek nagykorúságáig, ill. ezen túl a megkezdett felsőfokú tanulmányai (reálisan elvárható időben történő) befejeztéig kötelessége eltartani a gyerekét. Utóbbit, szerintem, csak abban az esetben, ha a saját megélhetésüket nem veszélyezteti.

Nyilván, erre törvény is van, azt hiszem, az is valami ilyesmit mond ki.

De valójában egy normális, szerető szülő tovább is fogja támogatni a gyerekét (sokszor élete végéig), és a gyerek jól teszi, ha ezt nem kihasználja, csak korrekt mértékig él vele, azaz, törekszik az önállósulásra, önellátásra. Valamint, hálás a kapott segítségért, és nem gondolja azt, hogy "ha már megszültél, kötelességed eltartani, ameddig csak én akarom".

Illetve, amikor életük vége felé már esetleg a szülő szorul támogatásra, akkor pedig a gyerek kötelessége gondoskodni a szüleiről, nem feltétlenül úgy, hogy magához veszi, mert erre sajnos, jeveseknek van lehetősége, de mindenképoen tisztességes módon.

Szerencsés esetben a szülőktől kapott segítséget, támogatást nem a szülőknek adja vissza, hanem majd a saját gyerekeinek adja tovább.

Ez normálisan így működik.

2023. ápr. 21. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!