Hány éves korban kéne valakinek saját magát eltartania?
"hogyan kell elindítani a mosást, vagy még egy palacsintát se tud kikeverni az illető, akkor nem tudom hogy akar majd saját lábára állni."
Hat mondjuk pont nem ez az aminek a hiánya akadályozná az önállósulást :D
Szerinted valaki azért nem költözik el, mert nem tud mosni?
Majd letölti a hasznalati utasítást, baxki, nem ez az önállósulás hogy rudod melyik gomb... hanem hogy fenntartod magad anyagilag.
A szülőknek a gyermek nagykorúságáig, ill. ezen túl a megkezdett felsőfokú tanulmányai (reálisan elvárható időben történő) befejeztéig kötelessége eltartani a gyerekét. Utóbbit, szerintem, csak abban az esetben, ha a saját megélhetésüket nem veszélyezteti.
Nyilván, erre törvény is van, azt hiszem, az is valami ilyesmit mond ki.
De valójában egy normális, szerető szülő tovább is fogja támogatni a gyerekét (sokszor élete végéig), és a gyerek jól teszi, ha ezt nem kihasználja, csak korrekt mértékig él vele, azaz, törekszik az önállósulásra, önellátásra. Valamint, hálás a kapott segítségért, és nem gondolja azt, hogy "ha már megszültél, kötelességed eltartani, ameddig csak én akarom".
Illetve, amikor életük vége felé már esetleg a szülő szorul támogatásra, akkor pedig a gyerek kötelessége gondoskodni a szüleiről, nem feltétlenül úgy, hogy magához veszi, mert erre sajnos, jeveseknek van lehetősége, de mindenképoen tisztességes módon.
Szerencsés esetben a szülőktől kapott segítséget, támogatást nem a szülőknek adja vissza, hanem majd a saját gyerekeinek adja tovább.
Ez normálisan így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!