Igaz ez ránk nézve ?
Én azt vettem észre és hallottam több forrásból is, hogy egy átlag felnőtt magyar ember közel egy 5 éves gyerek szintjén van leragadva.
Például: nem vállalják semmiért a felelőséget, másra mutogatnak, negatívak, rosszindulatúak, egoisták, nàrcisztikusak.
Itt is olvasom a kommenteket és rádöbbentem, hogy buták az emberek! Ha valaki segítséget kér, inkább belerúgnak, mintsem tanácsot adnának neki!
De ugyan ez érvényes a Facebookon is.
Ti hogyan látjàtok ?
Jav..hárítja a felelősséget,..pl..az időjárás,
akik megrekednek
Az átlag magyar embernek valóban segítségre lenne szüksége a kérdésben említett okok miatt. Úgy 10-15%-a van rendben mentálisan Magyarországnak.
És semmi baj nincs ezzel a kijelentéssel. A kérdező így gondolja. És? Azzal van a baj, aki egyből betámad bármilyen állítást. Nem tudja elfogadni, hogy más így látja, ugyanis a benne keletkező frusztrációt a véleménykülönbség és a neki ellentmondás miatt nem tudja kezelni a magyar. Inkább támad, mert érvelni, kommunikálni nem tud. Mint itt páran egyből azt írják, általánosít. És ha neki ez az általános? Ne hazudjátok már el más ember valóságát.
10/10
Köszönöm, hogy te megérted mire gondolok!
És hajrá az önfejlesztéssel!
"átlag felnőtt magyar ember közel egy 5 éves gyerek szintjén van leragadva.
Például: nem vállalják semmiért a felelőséget, másra mutogatnak, negatívak, rosszindulatúak, egoisták, nàrcisztikusak."
. Jó sok hülyeséget olvastam már ezen az oldalon, de mindig lehet emelni a tétet. Nézzük:
1. nincs olyan, hogy átlag ember. Emberből nem lehet átlagot számolni.
2. az 5 éves gyerekeket nem lehet így leírni
3. ha igaz lenne, összeomolna a gazdaság egy nap alatt
Olvass Csernus Imre könyveket, aztán megérted ennek a kérdésnek a lényegét.
Na, a 15-ös komment. Nem ismerem őt, de a válasz alapján a listába lehet írni a "szavakon lovaglást". Nem lehet emberből átlagot számolni. Nincs olyan, hogy átlag ember.
Ő egy szabályokhoz ragaszkodó ember, aki úgy nőhetett fel, hogy minden pontos, egyenes, tökéletes legyen. A tettek, a szavak, nem lehet hiba. És még sokan vannak ebben az életpályamodellben. Az ilyen embereket sajnálom, mert úgy lettek szocializálva, hogy akkor érnek valamit, akkor fogják szeretni őket, ha ilyenek. Hát nem.
Nem igaz. Vannak ilyen emberek is. De nem mindenki ilyen. Nem az átlag ilyen. Mert milyen szempontból átlagos valaki? És persze nemcsak a magyarok között vannak ilyenek.
Az 5 éves gyerek szinte meg túlzás. Hiszen egy ötéves semmilyen szempontból nem tud önállóan élni.
Látom, hogy akik a kérdezővel értenek egyet, azokat jól lepontozzák. Úgy tűnik nagyon sokan magukra ismertek ezek szerint, és nem tetszik az egójuknak, ha szembesítik az igazsággal.
A magyar nép egy negatív, depresszív, pesszimista, lusta, értelmi és érzelmi intelligenciájuk szinte nulla, állandóan megy a kifogáskeresés, felelősséghárítás. Nem kéne a fejeteket a homokba dugni, és akkor látnátok a valóságot.
Nem kell itt az istent játszani, hogy ti aztán nem vagytok ilyenek, aztán a nagy önérzetességetek miatt mégis eláruljátok magatokat, hogy ti valójában mégis ilyenek vagytok.
Fejleszteni kéne magatokat, és felnőni.
Felnőtt = felelősséget vállal a saját életéért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!