Szerinted létezik a szabad akarat? Materiálisan nézve.
"Bár most a kvantumfizika megcáfolhatja"
Mármint azt cáfolhatja meg, hogy nincs, de szerintem konkrét bizonyítékot sosem fognak találni a létezésére.
"Az időt sem tudják konkrétan bizonyítani."
Dehogynem. Tudjuk mérni, ahogy változik a gravitáció és/vagy a sebesség változásával.
Egyelőre nem tudjuk megmondani, de tényleg egyre több dolog arra mutat, hogy nincs.
Ugyanis jelenleg 2 féle folyamatot ismerünk:
- oksági,
- és véletlen.
Ezek közül melyik lesz szerinted a SZABAD akarat?
"Az ateizmus és a nihilizmus is szimplán csak egy vallás"
Ezek nem vallások, nézz utána.
"Az ateizmus és a nihilizmus is szimplán csak egy vallás"
Attól függ. Hivatalosan nem vallás, de technikailag csak abban különbözik a kettő, hogy az egyik próbál materialista maradni(De nem tud), a másik meg spirituális dolgokban hisz(Spirituális dolgok nélkül az ember kb. megszűnne "létezni", mivel már maga a létezés sem bizonyítható), mindkettő csak egy világnézet és nem is lehet mondani, hogy az ateizmus nem lehet korrupt is akár. Pl. valaki kitalálta az optimista nihilizmust, oké, ez elméletben pozitívan hangzik, de gyakorlatban valójában elég ellentmondásos a kettő, sok ember mégis ugyanúgy követi birka módra, mint bármelyik más vallást, világnézezet. Ezzel azt akarom mondani, hogy bárki bármit kitalálhat, aztán a bírka nép elkezdheti őt követni, ha úgy tartja kedvük.
Az ateizmus semmiképpen nem vallás.
Egy ateista elképzelhető, hogy valamilyen szinten vallásos lesz, de akkor távolodni fog az ateizmustól.
Ne keverjük a dolgokat.
Ezen kívül a probléma az, hogy te se mondtad meg: PONTOSAN mit jelent neked a "szabad akarat" kifejezés?
Melyik akarat szabad szerinted?
"Az ateizmus semmiképpen nem vallás.
Egy ateista elképzelhető, hogy valamilyen szinten vallásos lesz, de akkor távolodni fog az ateizmustól.
Ne keverjük a dolgokat."
Igen, egy világnézet, pont mint a vallás, kb. mint amikor az emberek azt hitték, hogy lapos a föld, az is egy világnézet volt, vagy amikor én mondjuk negatívan látom a világot, más pozitívan, vagy amikor az én erkölcsi nézeteimbe nem fér bele valami, másikéba meg igen, meg ilyenek. Mindegy mennyire különböznek egymástól, végérvényesen csak világnézetek maradnak. Ha nihilista szemmel nézve nézem, akkor nem tudom miért lenne más, jobb, vagy rosszabb az, ha valaki hisz Istenben és abban, hogy van élet a halál után, mint az, ha valaki szerint nincs, mert hát elméletileg nihilistaként én úgy látom a világot, hogy a végén úgy is minden mindegy, akkor az is mindegy kell, hogy legyen, hogy ki miben hisz, nem? Ha létezik is nihilizmus, vagy ateizmus, az emberek kb. 90%-a, aki annak vallja magát egyáltalán nem az, úgyhogy nincs értelme annak, ha elkezdjük a vallásosokat valláskárosultnak nevezni és egyebek, miközben ők is ugyanazt csinálják "ateista", "nihilista"-ként. Ezért mondtam, hogy ha valaki tud nekem mondani valakit, aki színtiszta materialista, nihilista, ateista, akkor azt megtapsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!