Szerinted létezik a szabad akarat? Materiálisan nézve.
Igy van, pontosan, de nem biztos az a teremto ero.
Vannak még olyan dolgok, amikre a mai tudomany még nem tud biztos valaszt: a vilagur részei, hatarai, végtelen-e. Az almok. + még amikrol nem tudunk :))
1700 elott fogalmuk nem volt az embereknek, hogy létezik oxigén.
A normál anyag is létezett az ősrobbanás előtt, energia formájában.
Akár teremtő energia is lehetett.
Darius!
Miért létezik szabad akarat?
Mivel bizonyítod?
Nézd meg az előző példákat, hogy milyen sokféle akarat létezik, ami nem szabad.
Ha van normalis tobozmirigyed, akkor van szabad akarat.
Kiveve, ha ez egy virtualis valóság, és már a testi szerveink is a matrix részei.
23- Tehat sokféle akarat létezik ami nem szabad, attol még lehet szabad akarat :))
Nem tudjuk bizonyitani, de attol még lehet. Viszont azt sem tudjuk bizonyitani, hogy nincs.
Szabad akarat van, inkább csak a világ az, ami nem valós.
Szimuláció az egész.
Mért nem a tudományokban tetted fel a kérdést.
Itt nem tudnak semmire válaszolni.
#22 Viszont a teremtő energiát mi teremtette? Ha mi nem lehetünk a semmiből, akkor az az energia sem, avagy mégis?
Energia: "Az energia a fizikában a testek egy fizikai tulajdonsága, amely átalakítható különböző megjelenési formákba és átadható a testek között a négy alapvető kölcsönhatás által, de amely soha nem jöhet újonnan létre és nem semmisülhet meg."
Ezt most vagy én értem félre, vagy nem tudom, de ha mi emberek és minden létező dolog tényleg energiákból állunk össze, akkor ez azt jelenti, hogy nem is jöhettünk létre és nem is semmisülhetünk meg? Amúgy mindig is volt egy olyan elméletem, hogy a létezés már önmagában egy élőlény és mi is a létezés egy mutációi vagyunk.
"Talan egy trip megválaszolja a kérdést."
Elég vicces ezt egy szabad akarat létezését megkérdőjelező kérdés alatt olvasni. Ha a szabad akarat teszem azt létezik, de én nem tudok szabad akaratomból válaszra lelni és ezért elkezdek szívni valamit, ami elméletileg "segít" rálelni a válaszra, akkor a válasz meglelése biztos, hogy szabad akaratomból történt? 🤔 Kb. olyan ez, mint amikor valaki beveszi este az altatóját, aztán reggel megiszik egy kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!