Miért beszélnek olyan lassan az emberek? A Youtube-videókat 1.75-ös sebességgel nézem.
Ha normál sebességgel nézek pl egy interjút az untat.
Más is gyorsítva nézi a dolgokat?
Mi az oka ennek?
Én is 2x sebességgel nézem a videókat. Így mondjuk egy 1 órás poadcest csak fél óra. Ha meghallgatok még egyet 1 óra alatt 2-t végeztem ki. Gyorsabb információ áramlás. Ugyanez filmeknél, sorozatoknál. Engem nem a drámai zene érdekel, meg a percekig elhúzódó dráma jelenetek, hanem a történet.
Ezt én magamnál nem gondolom figyelem zavarnak, pont ellenkezőnek. Érdekel, információt szerzek belőle amit minél előbb meg akarok kapni.
Ha valamit élvezni akarok azt nem szoktam felgyorsítani (pl. zene). De a poadcastnek nem feltétlen élvezeti értéke van, hanem információ értéke.
Magas IQ-jú emberek is gyorsan beszélhetnek, vagy bipoláris zavar mániás epizódját élők, nem csak ADHD-sok.
Egyébként én is gyorsítva hallgatom. Lakótársam, aki agyilag korlátozott vidéki, ő csak 1x-es sebességgel, mert neki lassú a felfogása. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!