Sok (főleg) 16-25 év körüli fiatalt látok valami eszeveszett sebességgel írni a telefonján, szinte másodpercek alatt egy regényt róva a kijelzőre, miért van ez?
Mert a sok használat során megtanulták az egész billentyűzetet fejből, egyszerre csak két ujjukat használhatják és ha még ékezetet is használnak (amihez hosszabban kell lenyomni a "gombot"), bőven akad idejük végiggondolni a soron következő szavakat.
A motorikus képességek pedig gyakorlással javíthatók, nem véletlen, hogy rendes billentyűzeten még annál is gyorsabban lehet gépelni.
Ebben nőttünk fel. Mellesleg a billentyűzetkiosztás telefonon is ugyanolyan, mint gépen. Aki a qwertz kiosztást ismeri és gyakorlott benne, hihetetlenül gyorsan tud írni bárhol ahol az van.
Nekem 11 éves korom óta van gépem. A mobilomon ezen csevegek, a gépemen ezt használom, egyetemen ezt használom, ezen dolgozom... Nem nehéz kitalálni, hogy úgy tudom használni, mint akármelyik tollal írni: rutin.
Mert sokat gépelnek telefonon.
Én kevesebbet használom és le is vagyok maradva sebességben :D
24 f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!