Szerinted van olyan barátod akiért kockáztatni mernéd az életed ha kell ?
Van, de igazából csak nem találom magam elég értékesnek. Vannak nagy céljaim, de tudom, hogy elég kicsi, szinte elenyésző az esélyem arra, hogy végig tudjam vinni. A nagy messzire mutató céljaim megvalósítása nélkül nem ér sokat az én személyem.
Bár tegyük hozzá, nem sok ilyen ember van, akiért kockáztatnék. Ötnél kevesebb.
Egyetlen ember van, akiért cserébe szívesen eldobnám az életem, és ez a legjobb barátom (aki nő).
Viszont ismerem, nem tudom, hogyan tudna együtt élni azzal a tudattal, hogy azért haltam meg, hogy ő élhessen. Valószínűleg sehogy. Szóval innentől kezdve értelmetlen eldobni az életem azért, hogy ő leélhessen egy szenvedéssel és bűntudattal teli életet. Szerencsére ez a valóságban még soha nem merült fel, és valószínűleg nem is fog. Maximum olyan helyzetet tudok elképzelni, ahol túszul ejtenek, és azt mondják, hogy vagy engem, vagy őt lövik agyon - akkor azt mondanám, hogy inkább engem. De ez az én önzésem igazából, ha engem ott agyonlőnek, halott leszek, nem kell megbirkóznom azzal a bűntudattal, hogy valaki meghalt miattam.
Érdekes téme amúgy, szerencsére a legtöbben nem fogjuk átélni soha, plusz baromi nagy respect a többi válaszolónak, aki leírta, hogy nem adná fel az életét. Én ezt komolyan gondoltam, amit írtam, és komoly dilemma számomra, mikor elgondolkoztam rajta, hogy akkor teszek jót, ha meghalok, vagy akkor, ha hagyom a másikat meghalni? De azt hittem, mindenki majd álszent módon leírja, hogy peeeersze, bármikor meghalna a másikért, kérdés és dilemma nélkül, jó őszinte válaszokat látni, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!