18 évesen késő megtanulni szépen írni?
Általános iskolában elég csúnyán írtam, így középiskola végére elfogadható a kézírásom, bár néha még mindig előfordul, hogy nem bírom visszaolvasni. Szeretnék szépen írni és valami egyéniséget, stílust bele vinni. Tanulható a szépírás vagy érzék kell hozzá? Ahogy egyszer megtanultál úgy fogsz életed végéig írni? Valami hasonlóra gondoltam egyébként:
Megtanulható bármi, én az egyetemen jöttem rá 19 évesen, h ahogy írok "kéz" írás helyett nekem a nyomtatott betű írás jobban megy, nincsenek ilyen szép betűim.
ha ilyet akarnék írni akkor használnék ilyen betűtípust, ez wordbe is telepíthető
Ami számomra elképesztő az a régi személyi igazolvány és egyéb iratok kézírása, ott tényleg így írtak.
Nem a legjobb kép, de [link]
Gyakorlás kérdése, meg tinta patronos tollal lehet még szépeket alkotni :)
Igazándiból pont hogy most vagy jó korban ehhez, mert van hozzá agyad, hogy meg tudd tanulni, és a finommotorikád is edzésben van a jegyzetelés miatt.
Én 30 vagyok, az egyetem óta a nevemen kívül kb semmit nem írtam le kézzel 🤷♂️ a finnommotorikámat meg maximum a telefon, egér és kontrollerhasználat edzi, írás a legkevésbé sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!