Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 18 évesen késő megtanulni...

18 évesen késő megtanulni szépen írni?

Figyelt kérdés

Általános iskolában elég csúnyán írtam, így középiskola végére elfogadható a kézírásom, bár néha még mindig előfordul, hogy nem bírom visszaolvasni. Szeretnék szépen írni és valami egyéniséget, stílust bele vinni. Tanulható a szépírás vagy érzék kell hozzá? Ahogy egyszer megtanultál úgy fogsz életed végéig írni? Valami hasonlóra gondoltam egyébként:

[link]

[link]

2023. febr. 18. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Ugye tudod, hogy az ilyen írások nem sima kézírások, hanem kivejezetten díszétést szolgálnak?
2023. febr. 18. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Ez valamilyen font, kézzel írt. Egy photoshophoz értő ember meg is tudná nevezni, hogy mi ennek a betűtípusnak a neve.
2023. febr. 18. 21:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez kalligráfia lenne ha kézzel lenne írva.
2023. febr. 18. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Megtanulható bármi, én az egyetemen jöttem rá 19 évesen, h ahogy írok "kéz" írás helyett nekem a nyomtatott betű írás jobban megy, nincsenek ilyen szép betűim.

ha ilyet akarnék írni akkor használnék ilyen betűtípust, ez wordbe is telepíthető

[link]

Ami számomra elképesztő az a régi személyi igazolvány és egyéb iratok kézírása, ott tényleg így írtak.

Nem a legjobb kép, de [link]

Gyakorlás kérdése, meg tinta patronos tollal lehet még szépeket alkotni :)

2023. febr. 18. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

Igazándiból pont hogy most vagy jó korban ehhez, mert van hozzá agyad, hogy meg tudd tanulni, és a finommotorikád is edzésben van a jegyzetelés miatt.

Én 30 vagyok, az egyetem óta a nevemen kívül kb semmit nem írtam le kézzel 🤷‍♂️ a finnommotorikámat meg maximum a telefon, egér és kontrollerhasználat edzi, írás a legkevésbé sem.

2023. febr. 19. 02:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak kalligráfia tanfolyamok, bár a hétköznapi életben sok hasznát szerintem nem fogod venni.
2023. febr. 19. 07:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Simán változtatható az írás kinézete. Nővérkénr dolgozom, rengeteget írok. Igazából az a tapasztalatom, hogy sokkal hasznosabb megtanulni gyorsan írni (de olvashatóan) mint szépen. Persze ez attól függ, mmire hhasználod. De pld. kolléganőim néhányan vannak bajba, mert bár gyöngybetűkkel írnak, lassabban megy, és néha nap végén sem végeznek a papírokkal. Én átlagos küllemű betűkkel, de gyorsan írok, és pont jó így.
2023. febr. 19. 10:05
 8/8 anonim ***** válasza:
*bajban
2023. febr. 19. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!