Jobbkezesként mennyi idő alatt lehet megtanulni bal kézzel írni?
Én már lassan egy éve gyakorlom, és azt hiszem, hogy már szépen meg is tanultam, viszont nem egyforma a két kezem írása. Mondhatni teljesen más.
Ráadásul még mindig azt érzem, hogy ráfér a gyakorlás a bal kezemre (habár összességében jelenleg azzal írok szebben, mert a jobb kezemmel már borzasztó sietősen, kapkodósan írok sajnos).
Csak kíváncsi vagyok, hogy lassan haladok-e, hogy pl. az általad említett 3 hónap alatt el kéne érni azt, hogy ugyanúgy írjak vele, mint jobb kézzel?
Miért akarsz megtanulni? O.o
Én balkezes vagyok egyébként. :)
Azért szeretnék megtanulni, mert én az íráson kívül abszolút kétkezes vagyok, sőt: üveget kinyitni pl. csak bal kézzel tudok. Ha csak egy evőeszközzel eszem (pl. levest vagy desszertet, amihez nem kell kés-villa), azt mindig bal kézben fogom.
Főzésnél felváltva kavargatom az ételt, ollónál/borotvánál is mindkettőt használom... Szóval nekem elvileg nem rosszabb a bal kezem, mint a jobb.
Viszont írni csak jobbal tanultam meg, ami idegesít, mert miért? :) Tudom, butaság, de eldöntöttem, hogy megtanulom ballal is.
Most már megy amúgy. Ugyanolyan gyors, rendesen olvasható... Egyszerűen csak tök más, mint a jobbkezes írásom. Fura. :)
De majdnem egy év volt megtanulni, míg olvastam olyanokat, hogy valakik hetek alatt megtanultak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!