Mennyire lesz nehéz megtanulni jobb kézzel írni?
1. Nem tudom melyik kategóriába illik a kérdés
2. Bal kezes vagyok és szeretnék megtanulni jobb kézzel írni. Úgy tanulom hogy minden nap kb egy oldalnyit írok jobb kézzel. Mennyi idő lehet míg szépen megtanulok írni?
*amugy jo zavaro benne hogy "tolni" kell a betüket es nem "huzni"
(Jobb kezzel ugye a tested közepétöl nézve kifelè halad az írás, ballal pedig a test közepe felé. Komolyan mondom a tüköriràs is könnyebb lenne, azaz ha bal kezzel a füzet jobb szèléröl kellene balra haladva irni, tükörképesen irva a betüket.)
igaz, már régi kérdés, de hátha valakinek segíthet:
én alapból jobb kezes vagyok, de megtanultam bal kézzel írni. (semmi különösebb okom nem volt, csak unatkoztam :DD ) Elősször próbáld meg helyesen tartani a tollat. A mutató és a középső ujjad közé helyezd el, és fogj rá a hüvelyujjaddal kb egy magasságban a mutatóval. Nekem személy szerint könnyebb egy kicsit lejjebb fogni, mint bal kézzel. Ha megvan, a fogás utánna már csak, ahogy te is csinálod, írni kell. sokat. nagyon sokat. be kell tanulnia az agyadnak a mozdulatokat. rajzolj is, akár csak pici köröket, egyeneseket, négyzeteket, stb... használd mindenhez a jobb kezedet. csinálj úgy, mintha a bal nem is létezne, bármilyen nehéz is. nekem fél év volt megtanulni normálisan bal kézzel írni/használni azt. hajrá mindenkinek ! :)
(5 ös vagyok)
Jól mondja a 6.os! Vegyél egy első írás mf-et(1000ft körül kaphatóak). Én is azt csináltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!