Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy csinálja azt egy nárciszt...

Hogy csinálja azt egy nárcisztikus, hogy akik valaha kapcsolatba kerültek vele, úgy nyilatkoznak róla, hogy jó ember, közben a szavaik mögött az áldozatok rettegnek és meg vannak alázva, csak épp nem tudják kimondani?

Figyelt kérdés

2023. febr. 18. 17:02
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt próbáltam volna megválszolni hogy miert látják őket jónak.

De már nehéz lenne dióhejba összefoglalni.

Meg eszembe jutott h érdekes az hogy a manipulatoroknak ezerszer több spanja barátja hódolója is van.volt korabban erről kerdésem is

Mert amig pl egy jóember temetésén ott a szűk család, addig egy nárci vagy hatalmas manipulátorok temetésén meg ezrek. Mintha ők most többet tennének a társadalomért az álempatiájukkal, álkedvességükkel, szocializáltságukkal, extrovertaltsagukkal, vagy hogy lehet ez?

Ilyesmiről beugrott egy régi kerdésem is

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1187..

2023. febr. 18. 21:35
 52/58 anonim ***** válasza:
100%

De nem mindenki nárci akit sokan kedvelnek. Csak extrovertált, tehetséges, jól beszél, van pénze amiből jó dolgokra fordít, szerencsés, bejön a nagy átlagnak, munkája miatt igény van rá. Ettől nem nárci, de az tény hogy nárciknak jobban megy a manipulálás, mert muszáj nekik, igénylik a figyelmet, kicsikarják, vagy próbálják, mert ha nem megy akkor rejtett nárcisztikusok akik csak a partnerektől szednek energiát.

Igazából inkább gáz hogy kiütik a tehetséges embereket.

2023. febr. 18. 21:45
 53/58 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nekem pl. anyum nárcisztikus, de róla nem gondolják, hogy hú de jó ember. Mikor sokszor meghazudtol embereket, pl. olyan dolgokat állít, hogy ő mondta, te hülye meg nem emlékszel rá (pedig nem mondta), ígéreteket tesz folyton, amiket nem tart meg, megalázó helyzetekbe hozza az alkalmazottakat, lekezelő hangnemben beszél mindenkivel, mindig neki kell legyen igaza, bármi is van…az ilyen emberekre nem tudom, ki mondaná azt, hogy jó ember. Max. azért teszik, mert nem akarnak belemenni a témába és letudják ennyivel, vagy a kérdésben említett ember csak szerinted nárcisztikus.
2023. febr. 25. 07:41
 54/58 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem narcisztikus hanem kisrbbségi komplexusos nagypofájú senki.

A nárcik tökéletes manipulátorok nem ilyenek. Hanem mindenkit az ujjuk köré csavarnak akkor uralkodnak csak amikor a másik már a tenyerükből eszik.

2023. febr. 25. 07:51
 55/58 anonim ***** válasza:
100%
#34 nem minden embert lehet manipulálni. Egy jó emberismerettel és önértékeléssel rendelkező emberre nem tudnak hatni, mert átlátnak rajtuk. A nárcik mindig gyenge, könnyen manipulálható, elnyomható emberekre vadásznak, mert azokon tudják kiélni az uralkodást. Egy erős jellemű ember nem hagyja, hogy szarba vegyék, náluk semmit nem érnek el.
2023. febr. 25. 08:05
 56/58 anonim ***** válasza:
100%
A nsrci nem sz.rba vesz, hanem látszólag felemel kedves tündèr.
2023. febr. 25. 10:53
 57/58 anonim ***** válasza:
100%

56 De azért hamar jönnek a jelek.

Túlzott féltékenység, ellenőrzés. Exeid leszólása, terület körbepisilése. Barátok eltávolítása. Empátia hiány váratlan helyzetekben, ahol még nem ér rá színészkedni. Másokról beszélve is kijön az empátia hiánya, mások bajaival szemben teljes közöny, vagy káröröm. Ártás másoknak.

Kritikát nem tűri, akarata szent.

Közben persze áradozik szerelmes.

2023. febr. 25. 11:06
 58/58 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes dolgokat olvastam itt a nárcisztikus emberekkel kapcsolatban, és hihetetlen dolog, hogy mindennel IS egyet tudok érteni.

Korábban nem tapasztaltam ezt ( utólag már letisztult, hogy találkoztam ilyen karakterekkel), de most szépen bele csöppentem a közepébe.

Sajnos magam is bele estem egy ilyen csapdába, és néha azt érzem, minél jobban kapálózok, annál szorosabb lesz a háló...

Elmondom a saját tapasztalataimat, hátha valaki tud ebben jó tanácsot adni:

Nárcisztikus ember teljesen átlagosan fest, nem kihívó, nem túlzottan gazdag, nem szegény, párkapcsolatban / házasságban / élettársi kapcsolatban él, van munkahelye és a leglényegesebb, hogy amíg felületesen ismered, egy empatikus képességekkel magas szinten rendelkező, és olyan személy érzetét kelti, hogy vele megoszthatod minden gondod, problémád, őszinte lehetsz vele és ő is ezt teszi. Persze TE kevesebbet kérdezel tőle a dolgairól, életéről kapcsolatban, amiket általában egyszerű, tömör egyenes válaszokkal lerendez, te elfogadod és ennyi. Fordítva, már más a helyzet, mesélsz az életed dolgairól, miket csináltál, hogyan, stb. Nárcisztikus ilyenkor szépen rögzít mindent. Majd amikor a nárcisztikus ember számára jön valami másoknak "jelentéktelennek" tűnő HIBA, akkor előveszi a neki mondottakat és verbálisan ezzel bánt, és felhívja rá a figyelmed, bezzeg ez bezzeg az bezzeg így bezzeg úgy, neki se ez se az se amaz, pedig ő így meg úgy meg amúgy. Itt indul meg a tornádó, ami leginkább egy empatikus embert szépen lassan el kezd lelkileg felemészteni. És akár hogyan mondod, akár hányszor magyarázod, mindent megígér a nárcisztikus, meg feltételeket szab, majd ekkor majd akkor majd így majd úgy, aztán persze SEMMIT sem tart be.

Egy nárcisztikusnak kell a kommunikáció, és ahogy korábban valaki írta, felemel, kedves, tündér, tanácsokat ad, ösztönöz, és mikor elindulnál más felé, visszaránt, valami dologgal. Mivel tudja mik a gyenge pontjaid, mert barom módon őszintén meséltél neki róla, kihasználja, és oda szúr ahol NEKED nagyon fáj.

Nárcisztikusnak bármit mondasz, ha nem egyezik az ő által összeszerkesztett fél információkból, kiragadott szavakból történő kovácsolásból, kiokkumlált dolgokat. Te őszintén elmondod mi miért van, és nem, és fenyeget és verbálisan bántalmaz, szidalmaz, dolgozik benne a düh és ennek eredménye képen mindennel eláraszt, minden hibáddal és minden a TE hibád.

Na egy ilyen nárcisztikus emberrel szemben, hogyan lehet felismertetni, hogy nem azt kellene bántani aki segítette, támogatta, és aki neki soha semmi rosszat nem mondott, vagy tett, ennek ellenére ő rendszeresen ezt teszi.

Bocsi, ha hosszú lett....

2023. márc. 23. 11:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!