Hogy néz ki egy jó ember és egy rossz ember?
A pozitív előítéletesség miatt aki pl:szép,kedves tekintete van,közvetlen,barátságos,...stb azt jó embernek gondolják az emberek.
A negatív előítéletesség miatt aki pl:ronda,szigorú mérges tekintete van,zárkózott,barátságtalan,...stb azt rossz embernek gondolják az emberek.
Persze a valóságban az a rossz ember aki másoknak árt, kihasználja őket, kavarja a szart, gátlástalan.....stb!
Szigorú mérges tekintetem van a szemöldököm miatt, nekem is úgy mondták és rájöttem hogy igazuk van, de ettől még kedves vagyok általában mindenkivel.
4.vagyok
Arról nem is beszélve hogy a gyerekkorunk Disney meséiben is kétféle kinézetre osztják a jókat és a rosszakat,a jók általában szépek a rosszak meg csúnyák.
Az a baj hogy ezzel automatikusan beültetnek egy szabályrendszert a gyerekek agyába, hogy mi alapján szelektálják a jó és rossz embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!