Számodra mi mutatja meg, hogy valaki empatikus? Mi azt, hogy te magad empatikus vagy?
Figyelt kérdés
Diagnosztizált nárcisztikusként kérdezem, és kevéssel ezelőtt tudtam meg, nem mindenki így érez, ahogy én. Nem tartom magam empátia nélküli embernek, de egészen biztosan viselkedtem már érzéketlenül.2023. febr. 17. 10:41
11/11 anonim 

válasza:

Nagy általánoságban, érzékelem, átérzem felfogom mások problémáját, és hatással van rám. Részben rosszul is érzem magam miatta, de persze azt is tudom, hogy nem ülhetek egésznap bénultan a világ eseményei miatt.
Inkább már elsem olvasok baleseteket, tragédiákat, mert utálom azt a helyzetet, érzést, hogy nekem ez egy 10 másodperces hír, egy kattintás. De akikről szól azoknak az a megsemmisülés, világvége, és nem pár oráig mint ameddig rám hatással vannak, hanem évekre, évtizedekre, örökre abban helyrehozhatatlan megsemmísült állapotban maradnak, a tűlélők vagy az elhunytak rokonai. Szóval ha nem védekeznék, akkor bénító hatással volna rám a túlzott empátia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!