Tényleg nem vagyok empatikus, hogy vékony emberként nem értem, miért lesz valaki kövér?
Szakadjatok már le a kövérségről... uncsis már
Neked nem tök mindegy, hogy más milyen? Nem az ő életét éled.
És a dohányosokat nem zavarja, hogy büdös a pofájuk?
Kicsit hasonlít a szenvedélybetegségre. Nem érti az ember, hogy a dohányos miért nem hagyja abba, hiszen bele is halhat. Nem értem, egy alkoholista miért nem iszik inkább teát stb.
Az ételről még nem is lehet leszokni teljesen, hiszen enni kell.
Sokaknak bonyolult kapcsolata van az étellel. Nekem pl sose mondták gyerekkoromban, hogy szeretnek, helyette adtak egy csokit minden nap. Máig iszonyatosan szarul érzem magam érzelmileg, ha mondjuk a férjem egyedül eszik és nem együtt eszünk.
A kövérség látványos, de nem az a kövérek első baja, csak a lelki dolgok nem látszanak.
De ezer féle étkezési zavar létezik. Szóval ez másoknak érzékeny és sok összetevők probléma.
Jó, hogy neked nem az. Ha a össze is tudod foglalni, hogy hogyan csinálod, akkor akár segíthetsz is másokon.
Van olyan, hogy valaki szerintem születési adottságokból vagy nevelés miatt ilyen, pl.: akit kis korában szarrá dícsérnek és jutalmaznak mert eszik, az szerintem valószínüleg kövér lesz, mert fiatal korában belé nevelik ezt a “Pavlovi reflexet”, tehát, ha eszel, akkor ügyes, okos és jó vagy egyszerre… sajnos több ilyen embert ismerek, a szüleiknek köszönhetik mai állapotuk. Viszont ismerek olyan embert is, aki születni is debellaként született és szerintem nincs az az étrend, amivel “normális” súlyú lenne.
Egyébként meg nem kell érteni a dolgokat, böven elég, ha elhiszed, hogy a saját életét mindenki a lehetö legjobb tudása szerint éli, innentöl kezdve, amég te nem emelkedtél az “Istennek” nevezett szintig, addig nincs jogod fikázni másokat, valószínüleg nálad is van mit javítani, valószínüleg nem dörgölik az orrpd alá úton - útfélen.
Tényleg nem vagy empatikus.
Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy betegség miatt meghízik. És itt a betegség alatt nem arra gondolok, hogy az ember makacs és lusta nem akarja belátni hogy a mozgás hiánya és a túlevés a gond. Pontosan tisztában lehetsz vele, és még úgy is megtörténhet, például ha nagyműtét után hetekig nehezen mozogsz, nem tudsz töredékannyit sem sportolni mit előtte, aztán mondjuk szteroidokat kell szedned, amitől olyan farkasétvágyad lesz, hogy bizony többet fogsz enni és hízol. Ha egyszer meghízol, ott nagyon nehéz összeszedni magad. Kívánom, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe. Picit több alázatot.
Fiatalon még én is ilyen hülye voltam, mert 190 cm max 65 kg voltam, mindenki aki kicsit kövérebb volt dagadoztam...most 29 évesen 110 kg vagyok (edzettem is 7 évig) de gyógyszert is szedek ami mondjuk egy antidepresszáns...sokan betegek azért híznak, nem zabál mindenki sokat, én is max napi 2 szer eszek akkor sem sokat.
Tehát max buta az ilyen ember, kevés tapasztalat van, nem empátia lényege ez...egy értelmes ember azért fel tudja dolgozni ha lát egy kövér embert ezeket a dolgokat is :d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!