Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg nem vagyok empatikus,...

Tényleg nem vagyok empatikus, hogy vékony emberként nem értem, miért lesz valaki kövér?

Figyelt kérdés
Én mindig is vékony voltam, genetikailag is. Meg egyébként is mindig kevesebbet szoktam enni, kisebb adagokat. Plusz sokat mozgok is, így vagyok 170 centihez 58-60 kg. Én azt nem értem, hogy a kövér emberek miért nem tudnak egyszerűen kevesebbet enni, vagy egészségesebb ételeket választani a boltban, és többet mozogni? Csak elmenni sétálni, biciklizni, úszni. És akkor vannak olyan emberek, akik egy emeletnyi lépcsőzés után is kivannak, és szuszognak, vagy ha menni kell 500 métert, akkor is inkább felülnek a buszra, minthogy lesétálnák azt a távot. Ez meg ugye megint csak egy ilyen ördögi kör, ha minél kevesebbet mozognak. Szerintetek mentálisan nem elég erős emberek, vagy csak nem akarnak fogyni, mert ez is jó nekik, inkább élvezik az ételeket, ízeket? Én ezt egyszerűen nem értem, pedig nekem olyan egyszerű nem hízni. Ez tényleg csak a genetika? Gyors anyagcsere?

2022. júl. 22. 17:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos olyan fordított világban élünk ahol a kövérség erénynek számít.

Az elhízást istenítik, a kövéreket el kell fogadni, a lelkük szép, aki azt meri mondani, hogy nem esztétikus egy dagadt test az bunkó, és kirekesztő.

A cukorbetegségről, magas vérnyomásról, pocsék állóképességről, tönkrement ízületekről, eltömődött artériákról meg szentségtörés beszélni.

2022. júl. 22. 18:25
 12/27 anonim ***** válasza:
95%

Tudod, van olyan, hogy étvágy. Ez kinek kevesebb, kinek nagyobb. Én gyerekkoromban igen vékony voltam, keveset ettem, de aztán a gyerekorvos kitalálta, hogy ez így nem jó, miért nem eszem többet... Telenyomtak egy csomó étvágynövelő gyógyszerrel. 5-6. osztály környékén kezdtem meghízni. Mióta nagykorú vagyok 90 kilónál könnyebb nem voltam, és ahhoz is hatalmas akaraterő kellett, hogy annyira lenyomjam magam. Közben kiderült, hogy pajzsmirigyes vagyok.

A kovid előtt rendszeresen úsztam, és még most is sokat sétálok, sokszor a város egyik végéből a másikba. Azt hiszed a mozgás az segít? Ahhoz profi sportóli szinten kéne nyomni, de kinek van erre ideje a profi sportolón kívül, akinek egyébként minden lépését figyeli, segíti egy komplett edzői stáb?

Én mostanra már elfogadtam, hogy ilyen maradok, és azóta boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

2022. júl. 22. 18:26
 13/27 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudsz belegondolni a helyzetükbe, mert meg nem voltál benne. Pontosabban, kívülről, a saját nézőpontodból alakítasz ki egy képet hogy miylen lehet valami olyanról, amiről nincs tapasztalatod, de ez a kép nem (annyira) esik egybe a valósággal.

A dolgok nem CSAK OLYANOK lehetnek, amilyennek te tapasztalod. Attól, hogy ha meg tudsz oldani egy másodfokú egyenletet, és szerinted az könnyű, az nem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG könnyű, mert neked az, hanem valakinek könnyű valaki meg szenved felette mint a kutya. És egyikkel sincs semmi baj.

Neked lehet hogy a súlytartás vagy fogyas megy könnyen, valami más meg nehezen, ami meg másoknak könnyű.

Ez szerintem nem empátia kérdése, hanem annak a kérdése, hogy a saját tapasztalasodtól mennyire tudsz elvonatkoztatni.

Minden relatív.

2022. júl. 22. 18:31
 14/27 anonim ***** válasza:
96%
Gyanítom kérdező, hogy még fiatal vagy. A 20-as éveimben meg sem kottyant egy korlátlan fogyasztás a Trófeában, végigzabáltam az estét anélkül, h bármi meglátszott volna rajtam. 30 körül már nőni kezdett a pocakom, de egy Margitsziget-körrel ledolgoztam. Később már a futás sem segített, 35 évesen lassan már alig eszek, a pocakommal már megbékéltem. Valószínűsítem, hogy te sem maradsz egész életedben ilyen szerencsés. :)
2022. júl. 22. 18:34
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Én nem vagyok kifejezetten kövér, bár azért pár plusz kg van rajtam. Én pl. jelenleg gyárban dolgozom, 12 órás műszakban, a munkanapjaimon szó szerint csak aludni járok haza. Amikor itthon vagyok, annyira szoktak fájni az ízületeim a majdnem 12 órán át való folyamatos állástól, járkálástól, stb., hogy annak is örülök, ha az alapvető dolgokat, mint a főzés, takarítás meg tudom csinálni. Így is volt már rá példa, hogy pl. több, mint 2 hétig nem volt kitakarítva a fürdőszoba, mert egyszerűen annyira sajgott mindenem, hogy még lábra állni is rossz volt, nem hogy még nekiálljak ott hajlongani.

Ezen kívül egyébként is elég fáradékony vagyok, sokszor itthon nap közben is lefekszek fél-1 órákra az ágyba és csak telefonozok, mert még az ülést is megterhelőnek érzem. Gyakran alszok is nap közben pár órát, van, hogy az ilyen szundikat beleszámolva összesen ilyen 12-14 órákat is alszok egy nap. Ez a fáradékonyság már gyerekkorom óta jellemző rám, de a szüleim sosem foglalkoztak vele, mindig csak leszidtak, hogy lusta vagyok, én meg beletörődtem, hogy akkor tényleg csak természetemnél fogva lusta lehetek. Végül most, huszonévesen jutottam el odáig, hogy beszéltem a háziorvosomnak erről, illetve pár egyéb kicsit aggasztó tünetemről is, mint a feledékenység, gyakori szédülés, hajhullás, stb. és elküldött vérvételre, valószínűleg vérszegény lehetek. De az is lehet, hogy valami hormonális probléma okozza ezeket.

Egyébként nem eszek szerintem sokat, a kávét pl. kevés tejjel, édesítőszerrel iszom, kávén kívül szinte kizárólag vizet iszok, néha sütök itthon kenyeret és olyankor teljes kiőrlésű lisztet, magvakat is keverek bele, húsokból is inkább sovány húsokat eszünk, főzni is kevés zsíradékkal szoktam, tésztákból szinte csak durumliszteset használok, stb. De így, hogy nincs energiám sportolni mellette, illetve a nap nagy részében csak fekszek, könnyű normál étkezés mellett is meghízni.

2022. júl. 22. 18:46
 16/27 anonim ***** válasza:
69%
Az a baj, hogy neked ezt nem is kell értened! Semmi, de semmi közöd nincs hozzá. Nem kell értened, mert nem kell vele foglalkoznod. Minden ember egyforma, mindenki ember, mindenki megérdemli az alap tiszteletet. Az, hogy milyen életet él, mindenkinek a maga dolga. Nem érted? Nem baj. Mit foglalkozol vele? Nem az a baj, ha nem érted, hanem az, ha lenézed, csak mert nem úgy éli az életét, ahogy te. Ennyi az egész. Ha nem kezeled másképp emiatt, akkor nem számít. Ha ezért bunkóbb vagy, mert kövér, akkor bizony baj, hogy így állsz hozzá.
2022. júl. 22. 18:47
 17/27 anonim ***** válasza:
94%
Hm, végülis te is normál súlyú vagy, szóval mielőtt mások súlyán rágódsz először inkább azon gondolkozz, hogy tényleg mennyire is vagy “vékony”.
2022. júl. 22. 18:49
 18/27 anonim ***** válasza:
70%

"Az elhízást istenítik, a kövéreket el kell fogadni, a lelkük szép, aki azt meri mondani, hogy nem esztétikus egy dagadt test az bunkó, és kirekesztő."

Senki nem isteníti, de tényleg halál unalom már, hogy ezen az oldalon minden második kérdés a kövérségről szól, meg a szülés utáni elhízásról.

2022. júl. 22. 18:54
 19/27 anonim ***** válasza:
44%
Kerdezo hany eves vagy? Ne aggodj be fog az a hizas indulni nalad is a korral. 60 kiloddal annyira vekony se vagy, kb 63tol kezdesz majd el tulsulyosnak szamitani a 170 centihez. Szoval ne aggodj azert nem annyira rosszak a kilatasaid egy kis tulsulyra.
2022. júl. 22. 18:55
 20/27 anonim ***** válasza:
82%
Én meg azt nem értem, mit akarsz érteni mások testsúlyán. Az, hogy az utcán feltűnik, hogy valaki milyen sovány/kövér, az egy dolog, de te hosszan morfondírozol rajta, kérdést írsz ki róla, és "érteni" akarod. De mit? Neked semmi közöd mások életéhez, ha nem érted, nem baj, mert nem is tartozik rád.
2022. júl. 22. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!