Megennéd, amit a beteg anyósod készített?
Semmi bajom anyósom süteményével, de a covid az agyamra ment...
1,5 hete lázas/hőemelkedéses, náthás szegény, köhög és most küldött apósommal sütit, amit szivesen megennék én is, adnék a gyerekemnek is belőle, de a covid az agyamra ment és egyszerűen nehéz rávenni magam, hogy egyek belőle, vagyis inkább a gyerekemnek adnék félve, neki mindjárt kontroll vérképe lesz, bár a férjem is beteg, szóval lehet tök mindegy már, de anyósom szerintem tuti covidos.
Mást is ennyire zavar, ha beteg készíti az ételét? (Covid előtt soha nem érdekelt semmilyen betegség! Nem kerültem a betegeket, puszit adtam nekik, ettem, ittam a férjem után is pl simán.)
Nem megy nálunk kárba, a férjem pár perc alatt megeszi és azt is tudom, hogy étteremben sem makk egészséges emberek dolgoznak meg ott sem a maxot verheti a tisztasági szint, ahonnan rendelünk, de azokról nem tudok, anyósomról meg igen.
Á köszönöm.😊
4-es: Minden tiszteletem anyukádé, több ilyen ember kellene.🥰 Remélem azóta meggyógult!
Na igen, én is tudom, hogy kisül a baci, de bennem van, hogy pl orrot töröl, majd el is felejti és 20 perc múlva átpakolja. Én extra nyálérzékeny vagyok. Amikor magántanárhoz jártam a tanár megnyalta az ujját, majd lapozott a könyvben. Na azóta más könyvének a lap alsó sarkához nem érek hozzá. Nem a bacik miatt, hanem szimplán undorodom. Amikor én főzök is állandóan a kezemet mosom. Pl a tojás dobozának megfogása után is.😅 Jaj és van az a "szakács", aki megnyalja a fakanalat és visszarakja az ételbe. Na egy Hal a tortán vagy egy Vacsoracsata nézése közben jobban izgulok emiatt, mint, ha horrort néznék.😁
Fúj, tényleg, mi lehet egy konyhán, ha Gordonéknál is ez a helyzet?🙄
Ha kifejezetten a Covidtól félsz, akkor megnyugtatlak: egyrészt a vírus nem marad fertőzőképes egy süteményen túl sokáig, másrészt legjobb tudomásom szerint étkezés utján történő fertőzésre még nem volt példa. Ellenkező esetben kb. nem vehetnél semmiféle élelmiszert, hiszen minden kifli, hagyma, alma, stb. akár több tucat fertőzöttel is találkozhat, mire hazaviszi valaki.
De egyébként ha félsz, akkor dobd ki, aztán kész. A lelkednek jobb, maximum valamennyi pénz veszendőbe ment.
Dolgoztam vendéglátásban, az egyik (megye 2. legelismertebb) éttermében történt a következő:
Munkanapon, reggel lázas lettem, fullon voltam iszonyat fájdalmas kiütésekkel, de 9-re már ott kellett volna lennem a konyhán.
7kor átszaladtam a háziorvoshoz, hogy mi történt velem. Doki adott egy rahedli gyógyszert, és kiadta, hogy azonnali házikarantén, mindent ki kell fertőtleníteni utánam, kilincset, csapot, a ruhákat 90 fokon mosni minden nap stb stb .
Na, felhívtam az étteremvezetőt, hogy hát ez van, karanténba küldött a doki, még itthon sem nyúlhatok semmihez, megőrülök, olyan fájdalmaim voltak, és még lázas is voltam.
Erre mit mondott a főnök? Na mit?
Hát legalább erre az egy napra igazán bejöhetnél! Lesz szülinap, este egy lagzi...
Megkérdeztem tőle, mi nem egyértelmű neki a karantén szóban. És hogy örülne-e, ha kiütéses, hólyagos kézzel nyúlkálnék a kajákhoz..
Fel volt háborodva, hogy ez nem kifogás. Többet nem kellett mennem dolgozni. Nem is baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!