Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megennéd, amit a beteg anyósod...

Megennéd, amit a beteg anyósod készített?

Figyelt kérdés

Semmi bajom anyósom süteményével, de a covid az agyamra ment...

1,5 hete lázas/hőemelkedéses, náthás szegény, köhög és most küldött apósommal sütit, amit szivesen megennék én is, adnék a gyerekemnek is belőle, de a covid az agyamra ment és egyszerűen nehéz rávenni magam, hogy egyek belőle, vagyis inkább a gyerekemnek adnék félve, neki mindjárt kontroll vérképe lesz, bár a férjem is beteg, szóval lehet tök mindegy már, de anyósom szerintem tuti covidos.

Mást is ennyire zavar, ha beteg készíti az ételét? (Covid előtt soha nem érdekelt semmilyen betegség! Nem kerültem a betegeket, puszit adtam nekik, ettem, ittam a férjem után is pl simán.)

Nem megy nálunk kárba, a férjem pár perc alatt megeszi és azt is tudom, hogy étteremben sem makk egészséges emberek dolgoznak meg ott sem a maxot verheti a tisztasági szint, ahonnan rendelünk, de azokról nem tudok, anyósomról meg igen.

2023. febr. 12. 22:23
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
49%
Sheldon, te vagy az? :D
2023. febr. 12. 22:26
 2/29 anonim ***** válasza:
60%

Személy szerint én is fenntartásos vagyok ilyenkor. Nem szoktam beteg ember által csinált kaját enni, pláne hogy nem is tudnám élvezni mert csak ezen járna az agyam miközben eszek.

Cserébe viszont én sem vagyok sértődős akkor, amikor én vagyok beteg, és mások nem akarják elkapni a nyavalyámat.

2023. febr. 12. 22:30
 3/29 anonim ***** válasza:
59%
Menne a kukába. Bármilyen cseppfertőzéssel terjedő betegséget (ha ilyenje van) könnyen át lehet adni így.
2023. febr. 12. 22:37
 4/29 anonim ***** válasza:
70%

Dehogy ennék olyat, amit beteg ember készített. Mindegy, hogy covid/influenza/nátha stb, francnak se hiányzik a betegség.

Anyukám tortákat készít, de egyik nap nem érezte jól magát, elkezdett folyni az orra, fájt a feje stb. Minden rendelését visszamondta arra a hétre. Amikor súlyosbodtak a tünetei csinált tesztet, és covid pozitív volt.

Szerintem alap, hogy ha beteg vagyok, akkor sem találkozót, sem az ételemet nem tukmálok másokra, nem én megyek boltba stb. Felelősséggel tartozunk másokért is, nem csak magunkért.

27N

2023. febr. 12. 22:45
 5/29 anonim ***** válasza:
69%
Biztos hogy nem ennem meg
2023. febr. 12. 22:57
 6/29 anonim ***** válasza:
45%
A sütőben lévő magas hőmérséklet elpusztítja a kórokozókat. Ennek ellenére nem szívesen ennék belőle.
2023. febr. 12. 23:00
 7/29 anonim ***** válasza:
69%
6. Oke de utana kivette, felvagta, csomagolt belole, stb..
2023. febr. 12. 23:10
 8/29 anonim ***** válasza:
67%

Biztos, hogy nem enném meg én sem. És szakasztott ugyanígy vagyok én is, mint amit a kifejtésben is írtál.

A napokban voltunk rokonoknál, és ott szóltak, hogy egyikük nagyon köhög, megfázott, így nem lenne jelen, de a többiek teljesen jól vannak. Maradtunk végül, bár nagyon hamar rákezdett az az illető is elég recsegő köhögésre, orrfolyás mellett, aki a sütiket készítette. Egyet sem ettem belőlük..

2023. febr. 12. 23:16
 9/29 anonim ***** válasza:
67%

Epp ma néztem egy Gordon Ramsey műsort. A kamera épp olyan szögben volt, hogy a fényben lehetett látni, ahogy fröcsog a nyála az étel felett, ahogy ordított valamelyik séf jelölttel...

Belegondoltam hogy az étteremben is beszélnek egymással a konyhán és nincs rajtuk maszk... 🙄 Én is érzékeny vagyok erre.

Nem ennem meg és nem is lenne lelkiismeretfurdalasom. Max az ételt sajnálnám kidobni, mert horror áron van minden.

2023. febr. 12. 23:19
 10/29 anonim ***** válasza:
43%

A COVID/nátha/influenza cseppfertőzéssel terjed. Vagyis a levegőben lévő, köhögés és tüsszögés útján kikerülő kis cseppekben van a kórokozó, amit belélegzel, és ha olyan a fertőzőképessége illetve az immunrendszered állapota, akkor te is beteg leszel. Viszont ezek a kórokozók a szervezetből kikerülve nagyon rövid ideig életképesek, tehát a tárgyakon, kajában hamar elpusztulnak. Ételtől nem leszel influenzás/náthás/covidos, akkor se ha valaki ráköhög. A kontakt fertőzés, mint pl. calici vagy a norovirus terjed érintés útján. Azt simán elkapod akár egy wc utáni elfelejtett kézmosás miatt is.

Ennek ellenére már a gondolattól is rosszul vagyok, hogy valaki beleköhög a kajába vagy orrot fúj és nem mos kezet sütés-főzés közben. Szóval nem azért nem enném meg, mert beteg leszek, szimplán gusztustalannak tartom.

2023. febr. 12. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!