Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Diagnózis szerint nárcisztikus...

Diagnózis szerint nárcisztikus vagyok. Nem tudom, hogy kellene azt csinálni, hogy ne várjak mindenért viszonzást?

Figyelt kérdés
Hanem önzetlenül tegyek dolgokat. Nem tudtam róla, hogy így élek, nem tűnt föl. De valószínűleg így van, pszichológus célratörő kérdései után valahogy így néz ki. Továbbra se tudom, hogy lehetne ezt "lefaragni"? Mások hogy csinálják, akik jobb emberek?
2023. febr. 11. 08:32
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

A leghatékonyabb az ignorálás, mert akkor nem kap energiát, mert nem foglalkozol vele. Különben az ignorálásért is bosszút áll,ha tud. Meg mindenért, meg mindíg újraindul a lemez (akár a béke után is 2-3 nappal).

Ha nem tudod ignorálni, elkerülni, akkor a visszavágás is lehet eszköz, hogy leélljon, de 2-3 nap után megint indul a műsor fokozatosan. De talán el lehet érni, hogy úgy érezze inkabb mással packázik, mert te ugy visszavágs, hogy már ő is sérül. Van a npd sérülés (narcissistic injury), összeomlás. Az elég látványos.

Van még az érzelmi ignorálás is, ha fizikailag nem lehet elkerülni. Ilyen válaszokkal pl. hogy "sajnálom,ha igy érzel". Nem tudom, ki meddig bírná ezt a módszert is.

A türelem senkinél nem vegtelen,ezt még Buddha is elismerte.

De mindíg ujraindul a lemez, az "igazsagtétel" (bosszú). Nincs semmi előrehaladás csak a ciklus ismetlődése, nem is lehet, mert a személyiség sérült a hardware romlott, nemcsak a software.

De az embernek ott van az intelligenciája, csak ezt tudom ismételni, az önkontroll, az erkölcs, az etika. Ez a kérdezőnek szol. Azzal felül lehet írni az ösztönöket,az érzelmeket.

2023. márc. 23. 15:52
 32/32 anonim ***** válasza:

Folyt.

30: ja, a kérdésre válaszolva, hogy miért veti el mindíg a sulykot? Miert nem arányosak az ő "ütései", ripostjai és mért aljasul le mindíg? A hardware sérült, rosszul értelmezi a kritikát, mert nem erezte magst biztonságban 6-7 éves kora előtt, magát kellett megvefenie és így rögzült hibásan. Nincs meg a biztonsag érzet magával szemben, nem akar magával lenni (ezert kell a folyamatos foglalkozás másokkal), nem tudja szeretni magát. Csak úgy lehet biztonság neki,ha mindenki más körülötte le van gyengítve, eltiporva. Mert ő olyan gyenge, olyan törékeny az ego. Amit kifelé mutat,pont annak az ellentéte van belül. De az ugazat sosem fogja bevallani, képtelen rá, mert akkor maganak sem tudna hazudni. Ez a legnagyobb veszély, el kell kerülni az egyedullétet, mert akkor magára kezdene gondolni. Es az nagyon nem jó. Legyen valaki más, akitől van input, interakció, bármi.

2023. márc. 23. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!