Egy hónapja felmondtam a munkahelyemen és most aktívan
keresek munkát. Még nem találtam, de anyám kikészít
és szerinte egy szégyen vagyok, hogy még nem találtam
új munkát. Szerintetek is egy csődtömeg vagyok?
Amúgy ügyfélszolgálatosnak bárhova felvesznek, már másnap a jelentkezéstől számítva. És kb azonnali kezdéssel. Igaz, a munka gány, de legalább valami pénz.
2023. febr. 9. 13:25
Előbb kellett volna egy új munkahelyet keresned és utána felmondanod, ez alap taktika. Kiveszel 1-2 hét szabit és azalatt keresel másikat illetve munka közben. Anyádnak vmilyen szinten igaza van, de ő is hibás benne, hogy nem mondta el ezt neked, hogy működik ez a dolog. Amúgy 1 hónap nem a világvége én volt, hogy x évig nem dolgoztam, mert volt annyi megtakarításom és örökségem az évek alatt, hogy meguntam dolgozni és csak úgy elvoltam a világba. Ha az embernek van megtakarítása vagy vki eltartja, nem kötelező dolgozni. A munka csak egy tartást ad az életben és egy kiegyensúlyozottságot meg fizetést, de az most nálad nem számít.
2023. febr. 9. 13:28
12: Ez a taktika nagyon jó elméletben, csak a gyakorlatban az a bibi, hogy 1-2 hét szabi alatt nem fog találni munkahelyet az, aki x évig nem talál munkanélküliként. Főleg ha 8-6-ig robotol minden nap és még sz*rni sincs ideje a munkahelyén mert rabszolgának tartják. Úgyhogy van az a szituáció amikor ott kell hagyni a dolgot, még ha a hajléktalanságot kockáztatja vele is.
2023. febr. 9. 13:33
Ha van megtakarításod és nem a szüleid pénzét költöd, akkor anyukádnak nincs beleszólása, esetleg tanáccsal szolgálhat.
2023. febr. 9. 13:39
Anyád ahelyett hogy alázna, talán segíthetne is. Protekcióval még mindig könnyebb munkát találni.
2023. febr. 9. 13:41
2023. febr. 9. 13:46
17/26 A kérdező kommentje:
Igen. Próbáltam az utolsó hetekben is keresni, de a felmondásom miatt a cég bosszúból extrém sok feladatot rakott rám és így kb semmi szabadidőm nem volt. A szabim meg eleve kesvés volt már.
13-nak igazat adok. Arról nem beszélve, hogy kb. 1 hónap a felmondási idő minimum, (nekem pl. 2 hónap volt eddig bármelyik helyemen), azért nem biztos, hogy 2 hónapot várnak az emberre, még ha meg is felel az interjún. Akkor jön a "régi" munkahellyel az alkudozás, hogy engedjenek el előbb, engem elengedtek 3 hét után, de ahol nem ilyen előzékenyek, ott ezen elúszhat az új munkahely (bár tudom, itt mindenki 6 nyelvet anyanyelvi szinten beszélő IT manager).
Mindegy, én "csak" egy közgazdász-adószakértő vagyok, de 2 hónapot sehol nem vártak volna rám szerintem, szóval ezért hülyeség ez az "előbb legyen új munkahelyed, aztán mondjál fel" című fejezet.
2023. febr. 9. 14:34
Megalázó lenne csődtömegnek nevezni nyilvánosan, azonban a műveleti sorrendet nagyon kedvezőtlenül választottad meg kérdező!
Amennyiben a munkavállalóban érlelődik meg munkahely váltásának igénye, az a bevett szokás, hogy a felmondását megelőzően keres előbb egy új munkahelyet - és csak azt követően mond fel az ott hagyni szándékozott helyen.
2023. febr. 9. 14:54
18: Így van. Én ügyfélszolgálatos voltam, wc-re menni nem volt lehetőségem, nemhogy HR-es telefonos megkeresésekre tudjak adni 15 percet. 8-5:30-ig robotoltam. Mindig amikor megkerestek akkor telefonon kerestek és nem tudtam felvenni. A legtöbb esetben már ilyenkor elúszott a lehetőség. Aki adott második lehetőséget az egy emailt küldött, hogy mikor lenne jó egy 15 perces telefonbeszélgetés, amire munka után tudtam csak válaszolni. Mindig az volt a válaszom, hogy 7:45 előtt vagy 5:30 után. Egyik HR-es sem dolgozik ezekben az időpontokban, tehát otthagytak. Ebédszünet pedig déltől fél 1-ig volt nekem, de a HR-esek meg déltől 1-ig vannak ebédszüneten, tehát az is keresztezte egymást. Tehát ha akartam volna se tudtam volna még csak egy gyors megkeresésre sem felvenni a telefont.
2023. febr. 9. 14:54
Kapcsolódó kérdések: