Miért vannak ilyen hülye gondolataim a halállal kapcsolatban?
Néha eszembe jut pl. valamelyik családtagom elvesztése aki jelenleg még él, de hirtelen az eszembe ugrik, hogy ő mondjuk meghalt, és utána jönnek ilyen még hülyébb gondolatok, hogy pl. a másik fél hogy viseli/viselné el nélküle, vagy pl. én hogy viselném el, milyen lenne az életem ha már ő nem lenne, legrosszabbakra gondolok pl. hogy elhagyom magam majd, befordulok stb… én mindenkit nagyon szeretek, és nem értem miért vannak ilyen hülye, ostoba gondolataim néha. Csak gondol egyet az agyam, bevillan egy-két kép, és van hogy napokig erre gondolok csak…
Nagyon idegesítő tud ez már lenni, és nagyon rossz minden szempontból és tényleg szeretek mindenkit a családomból, senkit nem szeretnék elveszíteni.
Arra gondoltam még, hogy lehetséges azért gondolok ilyenekre mert már viszonylag kicsit öreg korban vannak már, és félek… vagy nem tudom… :(
Ez is csak egy gondolat volt, meg inkább csak kérdés akart lenni, hogy lehetséges-e. Úgy szó szerint nem félek, nem vagyok lelki beteg se semmi. Na mindegy, akkor rosszul fogalmaztam meg.
Attól még nem értem miért jutnak ilyenek eszembe. Tök véletlenszerűen eszembe jut és ennyi, nem rágódok rajta percekig meg ilyenek.
Azért vannak ilyen gondolataid, mert aggódsz a szeretteid, ismerőseid iránt. Már nem vagy gyerek olyan szempontból, hogy már megértetted a halált, hogy az nem válogat. Érthetően az embernek ilyenkor beugrik a gondolat, hogy mi lenne ha...
Én elhiszem neked, hogy csak néha vannak ilyen gondolataid, és még is megindítóak. De ez normális. Egészséges lelkű embernek is vannak aggodalmai.
Én például követek Youtubereket, és néha eszembe jut aggodalmamba, hogy mi lenne, ha arra mennék fel az internetre, hogy történt velük valami. Azért, mert már éltem át hirtelen jött gyászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!