Ma volt egy nagyobb veszekedésem a barátaimmal, és most így visszagondolva, olyan értelmetlennek találom az egészet. Felmerült bennem néhány kérdés.
Mi a jó abban, hogy bebizonyítod valakinek, hogy te mondtad helyesen? Elismerést vársz? Dícséretet? Bocsánat kérést? Mit teszel, ha ezeket (amikért talán mások lelkén gázoltál át anélkül, hogy egyáltalán realizáltad volna) megkapod? És mennyi mindent tudnál megtenni, feláldozni a tudatért, hogy Te mondtad jól? És mi történik ha nem sikerül? Hatással lesz az érzéseidre, ha tévedtél? (Mintha nem lenne a tévedés önmagában, egy teljesen hétköznapi jelenség, hiszen te is ember vagy...)
Egy ideje gondolkozom ezen, nem tudom, kinek mi a véleménye :)
Be akarod bizonyítani hogy te vagy a f#sza, jót tesz az önbecsülésednek hogy neked van igazad. Egy egészséges önbecsülésű ember nem méregeti a f#szt, hanem ráhagyja, ha hülye.
2023. febr. 4. 16:46
2/8 anonim válasza:
Tudod a legtöbb ember szereti ha igaza van, mert ez afféle megerősítést ad, hogy igenis ő jól tudta, neki igaza volt = okos vagyok. Na ez az a tévedés amibe sokan beleesnek, hogy aki okos, az sosem téved. Vagy fordítva, ha tévedsz, akkor már nem vagy okos. Az ember meg ilyen, ha valamiben ellentmondanak neki, azt támadásnak veszi, és csak magát, a saját elveit védi, nem gondol a másikra. Ez különbözteti meg az intelligens vitatkozást, az egymást sértegető, személyeskedő veszekedéstől, aminek a legtöbb esetben semmi értelme nincs.
2023. febr. 4. 16:48
3/8 anonim válasza:
Ugyanaz mint a vallási fanatizmus. Az elveinkért képesek vagyunk háborúba menni és emberi életeket feláldozni, csak azért hogy mi fent maradhassunk.
2023. febr. 4. 16:52
4/8 anonim válasza:
Nem nagyon van életük
2023. febr. 4. 18:10
5/8 anonim válasza:
A magyar szereti leigázni a másikat, hisz kipcsak nép vagyunk.
2023. febr. 4. 23:45
6/8 anonim válasza:
Önigazolás miatt. Ha vitatkozom, igyekszem nem bántóan tenni. Őszintén szólva én azért szeretném, ha azt gondolnák, hogy igazam van, mert ha nincs igazam, úgy érzem, mintha hülye lennék. Mintha kevesebbet érnék. Úgy hogy ha valaki nem ért velem egyet, elgondolkodom azon, hogy vajon elítél-e, hülyének gondol-e, még akkor is, ha kulturáltan fejezte ki a véleményét.
2023. febr. 5. 12:10
7/8 anonim válasza:
Nem nagyon értem, miért pontoztátok le a 4est, tulajdonképpen igaza van.
A legtöbb magyarnak nincs normális élet, önbizalma. Ezért kellenek neki az ilyen apró sikerek: "legyőztem Bélát a szomszédom", "online vitát nyertem".
2023. febr. 6. 08:43
8/8 anonim válasza:
Kinjukban nem tudnak mar mit csinalni nemelyek. Az emberek 80%-a imad veszekedni meg szereti magat fenyezni. Olyan szinten felesleges a veszekedes, hogy azt el se lehet mondani. En inkabb ra szoktam hagyni a hulyekre, had mondjak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!