Valamikor fel fogják ismerni az emberek,hogy a városokba tereléssel teljesen elveszítik a szabadságukat és kiszolgáltatottak lesznek?
Én falusi vagyok, de csak azért mert ide születtem, s még nem költöztem el.
Akinek van egy csepp esze, az itt se a földet túrja, hanem elmegy rendesen dolgozni, s pénzből megveszi ami kell. Hiába, hogy falu meg kert meg minden. A háztáji gazdálkodás nagyon nem kifizetődő, sem anyagilag sem befektetett munka szempontjából.
Neked az a szabadság, hogy sose tudsz elmenni sehova hosszabb távra, mert az állatoknak napi többször enni és inni kell adni, egész nyáron azon stresszelsz, hogy vajon milyen lesz az időjárás, teljes napokat vagy a mezőn a tűző napon (nem kényelmes 8 órát), kiadsz egy valag pénzt tyúktápra, magokra, trágyázásra, szántásra, stb, s a végén úgyis meg kell vegyel egy csomó dolgot a boltban, mert gyenge volt a termés?
Arról nem is beszélve, hogy falun semmire sincs lehetőség. Iskolába be kell járni a városba, vagy ha pl vennél egy mosógépet, azért is, új személyit se csináltathatsz helyben, de még egy retkes mozi sincs vagy egy könyvesbolt.
A kemény élet senkinek se vonzó. Az ember célja alapvetően a minél nagyobb haszon, a minél kevesebb energiabefektetéssel. Ez már az őskorban is így volt.
"Vidéken nyilván kemény az élet.Ez egy városinak nem vonzó."
:D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!