Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a Számítástechnika kategóriában vannak a legbunkóbb válaszolók?

Figyelt kérdés
Sok kategóriában tettem már fel kérdéseket, és igen, mindenhol akadnak bunkó, rosszindulatú, frusztrált válaszolók, de a Számítástechnika kategóriában szinte csak olyanok vannak. Ha meg is válaszolják a kérdést (bár általában úgy, hogy egy "láma" semmit sem fog érteni belőle, nem lesz tőle okosabb), mindig tesznek valami sértő, lenéző megjegyzést.

2023. jan. 29. 18:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%
Azon emberek többsége antiszociális, amelyek vitték valamire a számítástechnikában. A gondolkodásmódjuk szélsőségessé válik, mert mindent az egyesek és a nullák világából próbálnak szemlélni, - csak feketén és fehéren képesek szemlélni, megítélni. Nekik "magától értetődő" minden, amit tudni vélnek, éppen ezért hajlamosak lenézni azokat az embertársaikat, amelyeknek agya nem úgy működik, mint az övék.
2023. jan. 31. 05:57
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
#11 Ne haragudj, de ez egyáltalán nem így van. Az informatikusok, akár tesztelők, fejlesztők, vagy rendszerüzemeltetők, csapatokban dolgoznak, aminek tagjai közt szinte folyamatos a közös munka. Máshogy nem is nagyon lehetne, különben nem terjedne az információ arról, ki hol tart, mit csinál, milyen változások voltak időközben, stb. Szóval egy antiszociális ember még egy képzést se tudna elvégezni, mivel annak is szerves része a csapatunka, nem hogy elhelyezkedni a szakmában. A nullákról és egyesekről szóló részt már inkább nem is kommentálom, ennyi erőből bárkire rá lehetne húzni aki nem kifejezetten emberekkel dolgozik, hogy belehülyül.
2023. febr. 1. 06:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Sejteni vélem sokak fejében miért ragadt meg az antiszociális informatikus klisé. Valamikor a 90-es években hallottam hasonlóról, amire itt páran utalni próbálnak. Hogy akkoriban még viszonylag szűk és belsőséges volt a szakma, viszont cserébe nagyon jól fizetett. És állítólag több volt köztük a tipikus bunkó is, egyrészt hogy megtartsa a pozícióját, elriassza a feltörekvő újoncokat. Másrészt mert adott neki egy biztos és magasabb pozíciót a cégnél is, a munkatársak között, amivel egy kettő visszaélt gondolom, próbálva istent játszani rendszergazdaként. Olvastam hasonlókról akkoriban, de még nagyon más világ volt azt is tudni kell! Elég sok nyílt bunkóság és a mai világban elképzelhetetlen prosztóság is teljesen nyíltan ment még akkoriban. És hát tegyük hozzá ez a magyar 90-es évek volt, hogy máshol hogyan mentek a dolgok arról nem tudok nyilatkozni, de gyanítom nem így.

Viszont ez 20-30 éve volt! Már a 2000-es években is hatalmasat fejlődött a szakma, emberileg és tudásilag is. Másik, normálisabb, nyitottabb generáció is van nálunk azóta, nem félti a tudását megosztani, mivel van neki rengeteg, és mivel kevésbé kókler mint a kezdeti informatikusok egy része, így hatalmas túltolt egóval sem kell kompenzálnia. Sőt továbbmegyek, szerintem a legtöbb haladó gondolkodású ember a tudomány mellett a technológia és informatika cégeken belül található. És ahogy a 12-es is írja, sokszor hatalmas projektek vannak rengeteg résztvevővel, tehát a csapatmunka is igencsak szükséges. Akiket én ismerek pl informatikusok, szinte kivétel nélkül jó arcok, és nagyon távol áll tőlük a bunkóság. 1-2t leszámítva, de ők ha mással foglalkoznának akkor se lennének jó emberek, és ez talán nem rosszabb arány így sem mintha bármilyen másik szakmáról is lenne szó.

2023. febr. 1. 13:39
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

Összességében minden kategóriában pont ugyanazok vannak. Régen sokkal jobban el volt ez különülve, megvolt mindenkinek a maga helye.

Most meg azt látom, hogy ugyanaz kérdez/válaszol a család kategóriában aki osztja az észt a számítástechnikában és a politika rovatban is.

2023. febr. 3. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "Google első találat" érdekes dolog.

Én kaptam már figyelmeztetést az oldalon amikor odaírtam a kérdezőnek, hogy ez amúgy Google első találat.

Közben meg van egy csomó kérdés, ahol a kérdező feltesz valami agresszív, uszító kérdést, és ha megkérdezik a válaszolók, mire alapozza, akkor rávágja hogy "Google a barátod".

2023. febr. 3. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!