Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van itt olyan ember, akinek...

Van itt olyan ember, akinek magas az IQ-ja (>130) Tényleg okosnak is gondoljátok/látjátok magatokat?

Figyelt kérdés
2023. jan. 29. 00:00
1 2
 11/14 Metionin ***** válasza:
100%

Olyan nagy előnyöket nem veszek észre, amit szorgalommal ne lehetne behozni. Gyorsan gondolkodom, meglátom a rendszert a dolgokban és azt is, ha egy rendszerből valami kilóg. Gyorsan tanulok, főleg nyelveket. Jó a memóriám. A 6-os válaszolónál átéreztem nagyon ezt a dolgot, hogy sokak szerint a magas IQ = tudsz fejből mindent, dehogyis! :D Világéletemben bajban voltam az évszámokkal meg a hasonló hülyeségekkel, nem jegyzem meg, mert semmi szükségem rá. Ha kíváncsi vagyok rá, mikor uralkodott 666. Gipsz Jakab, majd megnézem a rendelkezésre álló végtelen lehetőségek egyikén.

A Mensa teszt szerintem is nagyon unalmas, az online verziónak többször futottam neki, mert mindig untam már a sokadik ugyanolyan kérdést. A hivatalos tesztnél is alig bírtam végigülni.

2023. jan. 29. 16:34
 12/14 A kérdező kommentje:
És ha valakivel beszéltek, hogyan saccoljátok be, hogy mennyire intelligens?
2023. jan. 29. 22:48
 13/14 japierdole98 ***** válasza:
100%
Ez általában a beszélgetés közben lejön, hogy mennyire fejezi ki jól magát, hogyan ír, reagál dolgokra.
2023. jan. 29. 22:52
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

13. Én például nagyon jól kommunikálok írásban, de élőben sokszor van bennem szorongás, gátlásosság és ezért nem tudom jól kifejezni magam. Hadarok, nem tökéletesen artikulálok, van hogy néha angolul jutnak eszembe szavak és magyarul nem, vagy a szociális szorongás miatt hiába jut eszembe mit mondanék, mégsem szólalok meg egyből, hanem elgondolkozom ezt most merjem-e mondani, ami aztán úgy jöhet le másoknak, hogy nem tudok egyből reagálni, mert eszembe sem jut semmi.

Szóval a kommunikációs képességek csak részben függnek az intelligenciától.

2023. febr. 6. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!