Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehetséges, hogy valaki ENTJ...

Lehetséges, hogy valaki ENTJ személyiségből INFP legyen?

Figyelt kérdés

Angol oldalakon mindig azt olvasom, hogy lehetetlen. (pl) ENTJ-ből nem lehet INFP-vé válni, csak INTJ-vé. Vagy hogy írjam XD

Tehát csak az extrovertált - introvertált változhat. A többi nem.

Szerintetek?

2023. jan. 25. 18:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem igazán valószínű, mert teljesen a feje tetejére állnának a funkcióid. Ami eddig ENTJ-ként a leggyengébb volt benned, az most INFP-ként lenne kb a legerősebb és fordítva.

Durva 360 fokos átfordulás lenne.

2023. jan. 25. 19:04
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Egy introvertált sosem lesz extrovertált mert az agya teljesen máshogy működik. Itt részletesen le van írva, hogy miben:

[link]

Léteznek ambivertált emberek, akik mindkét oldal tulajdonságait vegyítik, és/vagy valahol a skála közepén, a kettő között helyezkednek el. De abba most nem megyek bele.

2023. jan. 25. 19:10
 3/12 anonim ***** válasza:
19%

Ha alapból nem a két végleten van mindenből, akkor bármi lehet.

2% változás már elég.

2023. jan. 25. 19:19
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
Már megint te vagy az? Minden héten felteszel egy kérdést ezzel kapcsolatban.. Bár múltkor épp, hogy ismerkedni akartál nem is tudom milyen betű jelölésű csajokkal. Engedd már el ezt a netes személyiség teszt kitöltögetést, menj el dolgozni inkább. Kiveséztek erről neked mindent az előzőnél, az nem elég?
2023. jan. 25. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
#3 De az csak a teszteredmény. Ha INFP-t dob ki a teszt ilyen 51%-os eredményekkel, akkor távolról sem biztos, hogy tényleg INFP vagy.
2023. jan. 25. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A kognitív funkciókat kell megnézni, nem a betűket. Az ENTJ és az INTJ ugyanazokat a kognitív funkciókat használja, nem túl nagy sorrendbeli eltéréssel.

ENTJ: Te-Ni-Se-Fi

INTJ: Ni-Te-Fi-Se

Látod, nem nagy különbség. Abban nem vagyok biztos, hogy ezek mennyire változhatnak, talán lehetséges ebben az esetben. Az viszont teljességgel szürreális, hogy egy ENTJ hirtelen INFP legyen.

INFP: Fi-Ne-Si-Te

Elég hihetetlen, hogy hirtelen a legerősebb kognitív funkciód a leggyengébb lesz, a leggyengébb meg a legerősebb. Nem beszélve arról, hogy a másik két funkció nem is ugyanaz. Ez egyszerűen életszerűtlen, szóval nem, nem lehetséges.

Ha valamennyire meg is tudnak változni a funkciód, ennyire biztos nem.

Illetve ebben az esetben azt is kizárnám, hogy mistype lenne az egyik, és az igazi a másik, mert annyira különböznek.

(Zárójelesen megjegyezném a 16p tesztjét nem kell alapul venni, mert nem a kognitív funkcióidat teszteli. Érdemesebb másik tesztet kitölteni, illetve magadnak kutatni a kognitív funkcióidat, ha érdekel az ilyesmi.)

2023. jan. 25. 20:05
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sejtettem. Nem tűnt valószínűnek hogy történhet/létezhet ilyen...

4-es nem tudom kivel keversz össze, de a személyiségekkel kapcsolatban ez volt a legelső kérdésem.

Ezt az oldalt általában az animés kérdéseimmel kapcsolatban használom.

Leszbikus meg nem vagyok. :'D Már ha érted.

2023. jan. 25. 20:10
 8/12 anonim ***** válasza:
65%

6-os vagyok.

Kérdező, ha érdekel a dolog, akkor tölts ki kognitív funkciókat tesztelő teszteket. Pl. Mistype, Sakinorva, Truity. De van még rengeteg.

A 16p nekem először ENTP-t adott ki, aztán INTJ-t, utána volt ENTJ és INTP is. Ahogy mélyebben belementem a témába, egyértelmű lett, hogy INTJ vagyok. Mivel a 16p százalékol a betűk szerint, ezért az 50% körül mozgó I és E, illetve a szintén változó J-P nem volt mindig ugyanaz. Pedig egyébként egyértelmű.

De van egyébként INFJ ismerősöm, akinek egyszer ENTP-t adott ki a teszt, szóval ennyire kell alapul venni.

2023. jan. 25. 20:42
 9/12 Mojjo ***** válasza:
79%
Jung szerint - akinek a kognitív funkciós modelljén alapul az MBTI - a kognitív funkciók veleszületettek, soha nem változnak az életutunk során. Azaz nem. Semmilyen típusból semmilyen másikba nem lehetséges az átmenet.
2023. jan. 25. 21:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

50 egypetéjű ikerparnak azonos volt a tipusa pedig nem is mind együtt nevelkedet.

Vutologyval határozták meg a tipusuk, ami szerintem a legközelebb àll hogy objektiv modszer legyen.

+ Az intro es extro verzio bizonyitittan genetika(része Jung rendszerenek)

A tipus nagy valoszinuség szerint vele született.

2023. jan. 26. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!