Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai világba becsületességgel...

A mai világba becsületességgel már nem sokra megy az ember?

Figyelt kérdés
2023. jan. 24. 10:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%

9, végre érdemben választ kaptál a kérdésedre, erre kb a harmadik szavánál elakadsz.

Ráadásul egy ilen baromsággal, hogy a tartozást nem szokás megadni. Tehát ezek szeirnt csak újracsomagoltad a 8al lejjebb lévő kérdésedet? Mert véletlen pont van egy kérdés arról, hog ynem szokás megadni kölcsönt:D Pedig az, csak nem suttyókkal kell barátkózni.

És lám, meg is van a példája miért éri meg becsületesnek lenni: többször kapsz kölcsönt. Aki ugyanis nem fizeti vissza a kölcsönt, az többször nem is kap.

2023. jan. 24. 14:40
 12/21 anonim ***** válasza:
37%
#11, és jönnek a néma lepontozók, mert nem értik, amit mondasz, csak azt hiszik, hogy itt van a naív pc gyerek a rózsadombról. Nem tudnak vitatkozni veled, csak szeretnék fújni tovább a "túl jó vagyok erre a világra" sirámaikat.
2023. jan. 24. 15:37
 13/21 anonim ***** válasza:
22%

Magyarország kivételével mindenhol elfogadott a becsületesség, az ilyen élet, gondolkodás.

Mo.-n sajna nem.

2023. jan. 24. 17:35
 14/21 anonim ***** válasza:
37%

"A becsületesség sosem volt kifizetődő."

Rövidtávon nem kifizetődő mert visszaélnek az emberrel és előbb-utóbb becsapják vagy nem kivánt dologokra szednek rá.

Hosszútávon kifizetődő, de nagyban függ hogy milyen emberek vesznek körül a környezetedben.

Egy szó mint száz, becsületesnek megéri lenni, de nem kell lenni mártirnak.

Nem én irtam neked privátot, csak bekapcsolódtam a válaszolókhoz.

2023. jan. 24. 19:51
 15/21 anonim ***** válasza:
88%

14, hogy verik át a becsületest?

Mármint pl ha a kölcsönadásnál maradunk... Ha engem kérnek meg, hogy adjak kölcsön, akkor mindegy, hogy becsületes vagyok vagy becstelen, hisz a másikon fog múlni, hogy visszaadja-e.

De jól felmérhetem, hogy vajh visszakapom-e, és ha arra jutok, hogy nem kéne adni, akkor nem adok. Ez meg független a becsülettől.

2023. jan. 24. 20:21
 16/21 anonim ***** válasza:
11%

15: Hát úgy hogy először felmérnek mennyire vagy közvetlen és nyitott és mennyire bizol meg benne és ha megfelelsz az "előirt kategóriában" akkor jönnek az egyéb kisebb szivességekkel, ha azt teljesited akkor jönnek már a komolyabb szivességek mint a kölcsönkérés.

Először kisebb összegekkel kezdik aztán megint kisebb + porcukrozva kisebb szomoró történetekkel, hogy megsajnáld és ezzel közelebb kerüljenek a bizalmadba és persze emelik a kölcsönkért összeget.

Aztán pedig füstté válnak.

Sajnos vannak ilyen emberek és környezetemben pórul jártak páran barátok, családtagok, rokonok egymással. Szerencsére én eddig minden ilyen "előjelet" felismertem.

2023. jan. 24. 21:42
 17/21 anonim ***** válasza:

16 és itt hog yjön képbe az, hogy becsületes vagy-e vagy sem?

Mert ez a sztori arról szól, hogy a másik becstelen, nem pedig arról, hogy te mi lennél.

2023. jan. 24. 21:50
 18/21 anonim ***** válasza:
25%
Nekem fontosabb a belső bekem, mint hogy mit mondanak mások. Sose azért tedd, hogy vki majd megjutalmazzon. Ennek belülről kell jönnie, máshogy mit sem er
2023. jan. 24. 21:51
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Magad miatt legyél becsületes, ne mások miatt.
2023. febr. 5. 23:45
 20/21 A kérdező kommentje:

15-ösnek igaza van!

" a másikon fog múlni, hogy visszaadja-e."

2023. febr. 6. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!