Gyerekként szüleim állandóan múzeumokba rángattak és próbálták velem megismertetni a magas-kultúrát. Kölyökként utáltam, de most a húszas éveim elején erősen kezdek érdeklődni ezek felé. A kicsiként szerzett ezzel kapcsolatos élmények miatt lehet?
Figyelt kérdés
Azt mondanám nem, de nem nyilván nem tudhatom mi zajlik le tudat alatt.2023. jan. 23. 10:30
11/17 anonim válasza:
10# Szüleim részéről sem volt semmiféle befektetés a kultúrába. Zsebpénzemből én is könyveket vettem. Nyilván kell valami vonzódás, érdeklődés, igény a kultúra felé.
Közös program a családdal még, ha terhes is néha egy gyereknek, megtérül.
12/17 anonim válasza:
Nem. A nyolcvanas evekben minket meg iskolaval eroszakoltak vegig minden lehetseges kiallitason, muzeumon, diavetiteseken lattunk az avantgarde-ig mindent.
Fiatalon en is szetuntam magam. Azota pedig mindenki mas es mas. Van, aki tusko, van, aki siman foldhozragadt, van, aki sznob de fingja nincs igazabol. Es van, aki muerto, aki muvesz.
Semmi koze hozza. Belulrol fakad.
13/17 anonim válasza:
Alapvetően nem, de kis szerepe, mint emléknek, lehet benne. Én visszatekintve és mai körülményeim miatt azt mondhatom, hogy nagyon sivár környezeti körülmények között nőttem fel. Nem szegény és lepukkant, de a látványt tekintve vizuális élményben szegény környezetben. Aztán húszas éveim elején egy egyetemi évfolyamtársnőnk szüleinek lakásában szembesültem a jó értelemben vett polgári lakáskultúrával, beleértve a lakásban levő műtárgyakat is. Bizonyos tárgyak eleinte viszolygást keltettek bennem (szentet ábrázoló 18. századi faszobor), de az antik bútorok, keleti szőnyegek, festmények és antik órák olyan mély benyomást tettek rám, hogy azóta is vonzódom ezekhez, mondhatni szeretem ilyenekkel berendezni a lakásunkat és ehhez kapcsolódóan önszorgalomból ki is tanultam a régi tárgyak restaurálásának alapvető elemeit.
14/17 anonim válasza:
Részbben, meg van rá fogékonyságod.
15/17 anonim válasza:
Mindenki valtozik, sok dolog van amit gyerekkent nem szeret az ember kesobb meg igen. Ezek nyilvan nem ugyan azok emberenkent..
16/17 anonim válasza:
Micsoda szülők?!
Múzeumokba rángattak, ahelyett, hogy kocsmába rángattak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!