Tanárok! Ti észreveszitek ha az egyik tanitvanyotok többet mutat irantatok mint szimpátiat?
A kérdésem elméleti, és úgy láttam hogy sok tanár jár erre az oldalra és mostanában rengeteg "szerelmes vagyok a tanaromba mit tegyek" kérdést is tettek fel itt ezért gondoltam megkerdezem. Persze nem arra gondolok hogy üzeneteket írogat vagy tisztán látszik az emberen hogy oda van érte, csak így lehet e ezt észre venni.
(Nem vagyok szerelmes semelyik tanaromba nem azért kerdeztem)
Természetesen mások valaszara is kíváncsi vagyok, de a tanaroknal a legnagyobb a korkulonbseg
Tuti észreveszik. Még gimiben egyszer sikerült véletlenül kihallgatni a vonaton két (férfi) tanárom beszélgetését (a másik négyesben ültem, nem láttuk egymást, de a hangjukat felismertem), akik kibeszélték, ki kibe szerelmes. Kezdték azzal, hogy melyik diák melyik tanárba, folytatták azzal, hogy melyik diák melyik diákba, és végül jókat kuncogtak azon, hogy na, majd jövő héten jól összeültetik akkor XY-t Z-vel, ha úgyis tetszik, legyenek padtársak, aztán bimbózzon a romantika.
Nekem itt szállnom kellett, ami igazán meglepett, hogy két férfi ezt így kibeszélte. A 16 éves énem még azt hitte, a férfiak nem pletykásak.
Nehéz nem észre venni, amikor pl. bemész egy osztályba tanítani és a szemed sarkából látod, hogy a kérdéses lány kitartóan szuggerál óra alatt. Amikor egyszer odanézel, akkor egy toll kupakját becsúsztatja a dekoltázsába. Te persze követed a szemeddel, hogy mit csinál ez, így persze megnézed a melleit (erre ment ki a játék). Ez egy pillanat alatt megtörténik, te nem foglalkozol vele, mész tovább, de hallod, hogy a lány a padtársával elkezd vihogni.
Vagy mész az osztályba órát tartani és látod, hogy egy fej kiles az ajtón (annak a csajnak a padtársa, akinek tetszel). Mikor éppen belépsz, hallod, hogy mondja neki, hogy "már jön". Ott állsz az ajtóban és néznek rád csillogó szemmel. Az ilyesmiből egy férfi egyből levágja, hogy mi van. Rengeteg kis cuki sztorit tudnék mesélni, amikor egy lány koslat utánad és átlátszó sztorikkal fedi magát, amiket persze elhiszel neki és mosolyogsz rajta, hogy milyen aranyos. Fiatal gimis tanár élete gyakorlatilag ezzel telik.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy mindent lehet hallani, amit sugdolóznak, cuki is egyébként, amikor rólam van szó és azt hiszik, hogy nem hallom. :) Elég pikáns dolgokat hallottam már magamról óra.alatt. Bár ennek megvan a negatív oldala is, amikor nem kedvelnek. De persze ezeket nem hallom meg, mert ha minden ilyenen fenn kellene akadnom, akkor gyakorlatilag percenként meg kellene állítani az órát.
Ezer sztorit lehetne mesélni, ezeknél sokkal "durvábbakat" is, bár mindent nem tennék közzé... Mindenesetre a kérdésedre a válasz, hogy igen, igazából egy pillantásból vagy már a hangjából vagy az "átlátszó" történeteiből is tudni lehet, hogy tetszel neki.
Az ilyen nem szerelem, hanem puszta vonzódás, rajongás.
Kulturált tanár a helyén kell kezelje a kamaszkorral törvényszerűen járó megnyilvánulásokat. Nem szabad magára vennie.
Különben alkalmatlan a pályára.
A kamaszlányoknak sokszor ideálképe a fiatal, csinos, jóképű tanár. Az ideálkép nem egyenlő szerelemmel. Az törvényszerűen a fejlődés egy foka.
Mint pl. az Abigélben a Kalmár tanár úr, akibe szinte minden lány szerelmes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!