Csak szerintem nagyon rossz megzenésítve a magyar himnusz? Amint meghallom elmegy tőle az életkedvem.
Pl ha valamilyen ünnepségen, meccsen, eseményen megszólal tényleg elmegy minden életkedvem.
Más országoknak olyan himnusza van, hogy szinte felpörögsz tőle, büszkeséggel tölt el, a magyar meg olyan, mint valami szenvedés.
Nem tudom ez már izlés kérdése. Érdekes lenne egy ilyen hajrá magyarok előre a csatába lecsapunk az ellenségre stb mint más országok himnuszai ilyen magyar történelem után.
Pl vannak akik szerint a nemzeti dalnak kéne lennie a himnusznak annak ellenére, hogy bukott forradalomhoz vezetett és nem lettünk szabadok.
Én nem cserélném le a magyar himnuszt de ez magánvélemény.
Nemtom, szerintem szép, patetikus, erőt sugárzó. Nekem tetszik. Én pl a katonai indulókat nem csípem ami más nemzetek himnuszai. Azért az is elég csicskaság, hogy "öntözze hát rút vérük a hazát" miközben béke van és békére törekszünk:D Meg milyne odlog ilyet énekelni pl tanévnyitón:D
ez a véleményem. A kérdésre válaszoltam. Kéretik nem lepontozni azért, mert valaki nem ért egyet velem.
"Isten, áldd meg a magyart..."
"Nyújts feléje védő kart..."
"...hozz rá víg esztendőt!"
Ezek kifejezetten jó gondolatok és pont pozitív irányba néző fohászok. Mi ebben a depis? Az, hogy lassú a megzenésítése? Na bumm!
Tudom, manapság nagy divat lett leszólni a Himnuszt is, de mielőtt ezt megtennétek, nézzetek utána alaposabban, miről szól! Pont, hogy nem arról, hogy "mindig minden örökké szar, brühühü"! Hanem arról, hogy "Most már aztán elég, hallja e kend, anyjuk!"😁 Remélem, érthető voltam.
Tipikus magyargyűlölő GYIK-es fotelhuszárok
"Sehonnai bitang ember,
ki most ,ha kell, halni nem mer,
kinek drágább rongy élete,
mint a haza becsülete"
ezek vagytok ti.
"ez a föl, melyen annyiszor
apáid vére folyt:
ez, melyhez minden szent nevet
egy ezredév csatolt"
"és annyi balszerencse közt
oly sok viszály után
megfogyva bár, de törve nem
él nemzet e hazán"
"az nem lehet, hogy annyi szív
hiába onta vért
s keservben annyi hű kebel
szakadt meg a honért"
és ezeknek a soroknak a mondanivalóját köpitek telibe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!