Miben, hogyan változott a tested, 20as 30as éveidhez képest, mióta elmúltál 40 éves?
Izmosabb es erosebb lettem. Sokkal tonhsosabb es feszesebb.
Senkinek nincs megtiltva a dieta,a rendszeres sport stb stb. 😂😂
A súlyom változó volt mindig is. 160 cm vagyok (N), 53-76 kg között voltam minden az elmúlt 20 évben. 60 kilósan érzem magam a legjobban, most oda próbálok visszamenni. A COVID és a karantén nem tett jót, felszedtem.
Viszont, amin egyértelműen látszik a korom és ami nem így volt a 20-as, 30-as éveimben:
- látszanak az erek a kézfejemen és a lábfejemen (apróságnak tűnik, de mivel jó géneket örököltem és ráncaim elenyésző számban vannak, az arcomon nem látszik a korom. Általában egy tízessel kevesebbnek néznek mindig. Így ez a kézfej, lábfej dolog jelezte nálam, hogy múlik az idő),
- viszont látszanak a ráncok a nyakamon (30 felett kezdtek látszani),
- 33 voltam, mikor az első ősz hajszálak megjelentek, sosem fogom elfelejteni, mennyire sokkolt (festem a hajam, így nem látszik, de akkor is ott vannak),
- kicsit kezd beesni a szemem, nem olyan szép, telt már, és sötétebbek, mélyebben a karikák is,
- uh, ami nagyon kiborított: öregségi foltok jelentek meg az arcomon. Most télen, hogy nem éri nap, elhalványultak, de nyáron tuti előjönnek újra. Kiábrándító.
- pár éve nagyon fáj a derekam, és úgy tűnik, ez már állandó probléma lesz.
Hirtelen ezek jutnak eszembe. Sz.r érzés látni, hogy elmúlt a fiatalság... De ez az élet rendje.
40/N
40-ig lassan lettem kövérebb, a középiskolás 47kg helyett voltam 30 évesen szülés után majdnem 60 kiló, ebből lett 70-75 majd 80kg. Az már sok volt, de nem volt időm kisgyerekek+munka mellett többet sportolni, heti 2-szer jártunk fallabdázni, meg a gyerekekkel séta, biciklizés, labdázás, stb. Kevés volt. A korábbi otthonlét mozgása helyett munkába mentem és egész nap ültem a számítógép előtt.
Aztán hamar jött a változó kor 43 évesen, onnantól nem volt megállás. majdnem 100 kiló vagyok 50 évesen, pedig más a munkám, sokat lépcsőzök is közben, de persze sok az ülés is. Most már kedvem nincsen sportolni, időm lenne.
De nem kell másnak is így csinálni, a kolléganőim fele hasonló korban szép vékony, csinos, a másik fele kevésbé, de ők is próbálkoznak. Sajnos a vége mindig ugyanaz, pár hónapig kisebb testsúly nagy kínlódások eredményeképpen, aztán pár hét alatt visszaáll az ahonnan elkezdtek lefogyni.
51/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!