Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki hogy dolgozta fel, hogy...

Ki hogy dolgozta fel, hogy felnőtt, és már túl késő dolgokhoz? A 30-on túli élet?

Figyelt kérdés

Nem magára a felnőtt korba lépésre gondoltam, és nem is a nyugdíjba. 29 vagyok, 30 leszek, úgy érzem ez itt egy határvonal, ami ketté osztja az életem. Valahogy már nincs az a "fiatalos lazaság", nem nagyon lehet már úgy élni mintha nem lenne holnap, a fiatal szép huszas lányok már nem kíváncsiak rád, elmész helyekre és te vagy a legöregebb, mindenkinek már saját családja van és senkinek sincs annyi ideje rád már mint régen, már nem nagyon találsz olyan korodbéli embert akivel lehet hülyéskedni, megjelennek az ősz hajszálak, kinek a kopaszodás elindul, ha elesel nem pattansz már fel úgy mint régen stbstbstb...

Mindig azt hittem hogy csak átsiklok mert nem fog meghatni, de mégis érzem. Látok dátumokat hogy pl 2010 és omg akkor még csak 15-6 éves voltam mennyire más világnézetem volt akkor... :D És mostanra nem lettem milliomos se playboy se űrhajós, szóval mondhatni ahhoz képest sokkal rosszabb most, mert az átlagember valósága tárul csak elém :D

2023. jan. 17. 00:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

#13vagyok

De elmondom nem happy bullshit mint a Disney filmekben. Felemelkedni se fogsz a semmiből mint hollywo

2023. jan. 18. 01:12
 22/25 anonim ***** válasza:

Hollywood mutatja

Félrenyomtam idő előtt 😅

2023. jan. 18. 01:13
 23/25 anonim ***** válasza:

Tudom miről beszélsz, de én társadalmi szinten is nagyon károsnak tartom ezt az értékrendet. Sokkal több dolgot fognak az emberek arra, hogy "ilyen a felnőtt élet", mint ami tényleg ezzel hozható összefüggésbe. Csak amíg kamaszként az volt a norma, hogy az ember kimozdul és szórakozik és lábai előtt hever a világ, addig 30 fölött az a társadalmi norma, hogy elnyugszol a seggeden és nem ugrálsz, nem elégedetlenkedsz. Ez szerintem nagyon káros. Így maradnak az emberek szar munkahelen, szar kapcsolatban, mondanak le olyan dolgokról, amikről nem kellene, csak egy kicsivel több tervezés és gyűjtés kell hozzá (például lefogyni, pályát váltani, elköltözni, valami újba belevágni). Kreálunk magunknak egy szükségtelenül komfortos komfortzónát és elszárad benne a lelkünk.

Engem anyámék szerencsére nem ilyennek neveltek, 50 évesen még bőven járták a világot, voltak nagy baráti összejövetelek, táncos-zenés bulik. Pedig késői gyerek vagyok, őo meg vállalkozók, ezer meg egy kifogásuk lehetett volna, mint ahogy a volt barátaimnak volt, mikor lekoptattak, ha felnőttként is el akartam velük járni szórakozni vagy csak átmenni egymáshoz vacsizni, társasozni.

"Ilyen a felnőtt élet, nem érek rá minden hétvégén, nőj fel és csinálj valami értelmeset akkor neked sem lesz időd. " - konkrétan ezzel a dumával koptatott le az egyik barátom, miután fél év alatt egyszer tudtam csak elérni, hogy találkozzunk. Akkor főállásban dolgoztam és levelezőn jártam egyetemre. Senki sem segített nekem sem anyagilag, de összeomlottam volna, ha nincs kikapcsolódásra lehetőségem akár csak havonta egyszer.

A gyerekkorunk otthonülői és baszogatott, kiközösített különckölykei 30 után élik a fénykoruk, mert olyankor megtapsolnak azért, ha maradsz otthon és minden szempontból jelentéktelen életet élsz, szürke ruhákban, szürke fejjel. Ne add alájuk a lovat légyszi és ne fogadd el, hogy ez a normális, mert nem az.

2023. jan. 18. 03:46
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudom, hogy mit is kellene azon feldolgozni hogy valaki már a felnőttkorba lépett. Ilyen az élet, megkell tanulni együtt haladni a korral. Minden kornak megvannak a szépségei és a hátrányai.

Nekem is vannak olyan haverok, akikkel együtt nőtünk fel, mentünk bulizni és csajozni, de mostanra már alig találkozunk. Új társaságot kell keresni, akikkel közös programokat kell csinálni. Tudom, hogy ez nem könnyű. Mert ott van mellette a munka és akinek van, annak a család is, de megoldható.

Soha nem késő az új dolgokhoz, valami újat kipróbálni. Pont ez a életnek a lényege, hogy mindig legyen valami változatos az életedben.

Elmúltam már 30 éves, de én még mindig szeretek élni és újdolgokat kipróbálni. A folyamatos fejlődés és önmagunk megismerése a lényeg. Én így látom.

Üdv: Egy 36 éves férfi.

2023. jan. 19. 01:56
 25/25 anonim ***** válasza:
Sokan mondják utólag, hogy életük csúcsán 30 és 40 éves koruk között voltak. 41 éves vagyok, és én is úgy gondolok vissza a 30as éveimre, hogy a legszebb, legkiegyensúlyozottabb, legegészségesebb, formámat akkor hoztam. Sokkal jobb évek voltak, mint a huszas, fiatal felnőtt évek. A 30. születésnapom is életem egy felszálló szakaszában ért, és akkor is meg utólag visszatekintve is csodálatosnak éltem meg. A 40. évet tartom inkább az általad felvetett szempontokból választóvonalnak.
2023. jan. 28. 19:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!