Hogy viselitek lelkileg a dolgozói szegénységet (nyilván, akiket érint)?
A férjemmel mindketten dolgozunk 18 éves korunk óta, mellette tanultunk, spóroltunk, megjártuk pár évig külföldet is, hogy ott össze tudjuk gyűjteni egy ingatlan árát, szóval nem azok a fenekünkön ültünk az elmúlt 10+ évben.
És most, hogy elmúltunk 30 évesek, olyan borzasztó azzal szembesülni, hogy nem tudunk egyszerűen normális, középosztálybeli módon megélni :/ Van két pici gyerekünk, (a második most született), szóval én még itthon vagyok gyeden, a férjem melózni, és csak azért van saját ingatlanunk, mert külfőldön összeszedtük a rávalót (és pár millió hitel még így is kellett).
És akkor ennyi, itt megállt az életünk, azt érzem. Minden hónapban kifizetjük a kötelezőket, kaja, rezsi, benzin, stb. és a maradék pénz minden hónapban elmegy valamire, téli bakancs kell a gyereknek meg nekem, aztán a kocsit kell szervizelni 60 ezerért, aztán megint jön valami és akkor a vége, hogy minimális pénzösszeget tudunk félrerakni, pedig nem is élünk nagy lábon.
A házfelújítással emiatt nem tudunk haladni, mert brutál drága minden anyag és szaki. Nyaralás nem fér bele. A gyerekeknek nem tudunk félrerakni, pedig szerettünk volna.
Nyilván félrerakunk valamennyit, mint írtam, de az mindig elmegy az élettel járó dolgokra, semmi extrára nem kőltünk.
Tudom, örüljek, mert másnak otthona sincs meg miért nem mentünk mindketten IT-mérnöknek, mert aki nem az, pusztuljon nyugodtan.... De olyan elkeserítő ezt látni, hogy dolgozunk tisztességesen, spórolunk, odafigyelünk és mégis egyre kevesebbre jut mijden hónapnan....
"Itt talán valóban a gyermekvállalás lesz a ludas"
Szerintem meg ez a hozzáállás, amit többen idekommenteltek, hogy szerintetek rendben van, hogy egy 10+ éve dolgozó, tanult átlag párnak luxus legyen 2 gyereket vállalni Magyarországon.
A ti szemetekben nem az lenne a normális, hogy az átlagember, ha dolgozik, meg tud élni egy normális életszínvonalon? Már csak budapesti IT-szakemberek meg családjuk által anyagilag támogatott fiatalok kiváltsága legyen egy átlagélet, a többi meg tudjon rá, ne akarjon utazni, gyereket vállalni, hát mire gondol a pondró, hogy szerinte az a normális, hogy aki dolgozik, az meg tud élni normálisan?
"És akkor ennyi, itt megállt az életünk, azt érzem."
Akkor ideje újabb célokat kitűzni és kaparni érte.. mint ahogy a házért is dolgoztatok.
És gondoltad ha szülsz két gyereket, már nem lesztek csórók?
Persze a legjobb az lenne, ha dolgozni se kéne, hanem mindenkinek minden járna alanyi jogon, de nem ilyen a világ. Vagy alkalmazkodsz, vagy elnyom.
9es
Én erre vagyok kíváncsi, hogy meddig kell még elmenni, meg meddig kell lesüllyedni, amíg a magyar észreveszi, hogy nem csak elfogadni kell meg bólogatni.
De hát úgy tűnik a többség még mindig élvezi, hogy szenved, meg stockholm szindrómás.
Mondjuk ha nem azzal próbálnánk versengeni egymás előtt, hogy ki szenved jobban, meg ki tud megélni jobban annak ellenére hogy szenved, és tépi a balsors, és nem ebből gyúrná az egót meg a rangot maganak, akkor talán esély lenne rá, hogy többen észbe kapnak. Amíg nem, addig az összes megalomán jelölt azt használja ki, hogy a nép úgyis elfogadja a szenvedést, akármilyen mértékű is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!