Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valóban igaz, hogy nem áll...

Valóban igaz, hogy nem áll jól mindenkinek ugyanaz a humor?

Figyelt kérdés
Ha X személy süti el ugyanazt a poént, nem biztos, hogy akkora sikere van, mint Y személynek? Vagy ha egy alapvetően nem poénos dolgot X csinál, az lehet vicces is, míg ha Y csinálja ugyanazt, akkor már nem? És ha ez így van, mennyiben befolyásol minket, hogy egy általad kedvelt személy teszi, vagy egy általad utált valaki?
2023. jan. 14. 12:24
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Ha egy jóképű férfi szexista humort használ, az kevésbé sértő, mint az amikor ugyan azt a humort használja egy ronda férfi. Utóbbit zaklatásnak veszik!
2023. jan. 14. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az előadásmód nem mindegy. Azt mondják, remek humorérzékem van, de élőben nem tudom eladni ezt, csak írásban. Egy extrovertált embernek könnyebb ilyen téren.
2023. jan. 14. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Asszem olvastam erről valamit; amikor egy férfi és egy nő mondják el ugyanazt a viccet, akkor a férfit viccesnek találják, a nőt viszont erőltetettnek (= innen a "a nők nem viccesek" sztereotipia)
2023. jan. 14. 12:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert az előadási mód-, a személy külső megjelenése is sokat nyom a latban.
2023. jan. 14. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:

3-as

Lehet benne valami,talán nem is ezt várjuk a nőktől,hogy viccesek legyenek.Mondjuk Kormos Anett humorát eléggé szeretem.Ok,jól is néz ki(legalábbis szerintem)szóval lehet,hogy a kinézet miatt is? Volt egy olyan poénja,hogy megkérdezte előadás közben"Ki az,aki engem most megdugna?" páran jelentkeztek a közönségből.Ez így vicces,de ha mondjuk egy előnytelen kinézetű nő mondta volna ugyanezt,akkor már lehet,hogy nem.

Nem tudom,igazából.

Kérdező

195 cm-es embernek nem áll jól,ha viccelődik az alacsonyakon,mert nem dolgozott meg a magasságáért,az alacsony emberek meg sokszor nem szeretik(és nem is tehetnek róla),hogy alacsonyak,tehát ez sokkal inkább megalázó nekik.

Ha olyan ember mond poénosat,akit nem szeretek,akkor ha valóban jó a poén,és el tudok vonatkoztatni a személyétől akkor nevetek rajta,valószínűleg azért nem olyan nagyon hahotázva,mint ha más mondaná.

2023. jan. 14. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenki humorista lenne kb ha mindenkinek ugynaug állna a poén.
2023. jan. 15. 08:50
 7/9 anonim ***** válasza:
2023. jan. 15. 09:06
 8/9 A kérdező kommentje:
6-os: De akkor ezen az alapon akinek jó hangja van, abból mind énekesnek kéne lennie (bár manapság nem követelmény a jó hang), mégsem űzi mindenki profi módon az éneklést
2023. jan. 15. 10:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy értettem, hogy akkor mindenki meg tudná csinálni azt amit egy humorista, nem feltétlen jelenti azt, hogy ott is kel elhelyezkednie.

Éneklésnél is olyan hogy ha báki leénekelhetne bármilyen sztárt csak mert az adottsága megvan hozzá nem azt jelenti hogy meg is tenné, lehet simán nem is érdekelné a dolog.

2023. jan. 15. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!