Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 29 vagyok, soha életemben nem...

29 vagyok, soha életemben nem mentem el szavazni. Most egy xar alak vagyok? :D

Figyelt kérdés

Annyira de annyira nem érdekel ez az egész, én békés dolgokkal szeretek foglalkozni, és a neten macskás videókat nézek inkább a szardobálós politikai videók helyett, és olyan nyugis az életem, rosszul kellene hogy érezzem magam? :D Van itt még ilyen elvetemült? Ja és még arról sincs fogalmam melyik párthoz tartozik Viktor, és hogy egyáltalán milyen másikak vannak ,csak hogy látszódjon mennyire nem érdekel a dolog :D

Csak látva ezt az elvetemült harcot amik a kommentekben folynak már gondoltam rákérdezek hogy mégis mi folyik itt mit hagyok ki :D Ja meg hogy ki mennyire fog most ezért megdobálni az ürülékével.

2023. jan. 10. 21:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
emlékszem mikor tizen pár éves voltam megkérdeztem egy szomszéd bácsit ő kire szavazott, nem azért mert politizáltam, csak a gyermeki kíváncsiság, hátha ismerős lesz a név a tvből :D És azt mondta, hogy ez olyan dolog amiről jobb nem beszélni nyíltan, és ne haragudjak de nem mondja el. Akkor nem értettem, de már jó ideje rájöttem... ha valaki olyan fülébe jut az infó aki nem teljesen normális képes késsel nekimenni... hallottam már ilyenekről.
2023. jan. 10. 22:19
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
Ettől nem leszel rosszabb ember. Az csak a te döntésed, hogy szavazol-e, vagy sem. Nem kötelező senkinek.
2023. jan. 10. 22:36
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező

Én mindig benne voltam a politikában - vagyis abban a közéletben ami kialakítja az életünk rendszerét, szabályait. Már a középiskolában érdekelt - nem a politika, hanem a szabályok meghozatala, az érdekképviselet, a vezetők kiválasztása és hasonlók és az egyetemen is az élbolyban voltam ilyen tekintetben. Én voltam az aki fogta a zászlót, kereste az utat és vezetni is próbálta a többieket, vagy éppen segíteni azt akit vezetőnek akartak mások.

DE EZT NEM KELL MINDENKINEK CSINÁLNI!

nem is kell mindenkinek szeretni és nem is kell hogy mindenkit érdekeljen.

Azért nem kötelező nálunk a választáson való részvétel, a szavazás, mert a társadalmunk már a rendszerváltáskor úgy kezelte, hogy ez egy jog és a joggal ha nem akar valaki élni az az ő szabad döntése.

Semmi gond nincsen azzal ha téged nem érdekel a politika, ha nem mész szavazni. Azzal lenne gond ha mint sokan, szavazni ugyan nem mennél, de közben folyamatosan szidnád a rendszert és bírálnád azokat akik a politikában tevékenykednek.

Ha elfogadod azt a tényt, hogy ha kimaradsz a politikából - vagyis nem foglalkozol vele, nem mész szavazni, akkor másokra bízod azt, hogy döntsenek a te életedet is meghatározó dolgokról és elfogadod azt a döntést amit mások így meghoztak a választásokon - akkor ez teljesen rendben van.

Engem soha nem érdekelt a költészet, nem foglalkoztam úgynevezett irodalmi művekkel, nem veszek részt felolvasó esteken meg hasonlókon és kiráz a hideg még a gondolatától is hogy ilyenekben kelljen részt vennem. Ezzel kivonom magam abból, hogy még aprócska mértékben is valahogy hatással lehessek a magyar irodalmi életre. Igencsak felháborodnék ha valaki elkezdene beszólogatni amiatt mert ez engem nem érdekel - de éppen így én sem szólok bele soha abba, hogy akik meg részt vesznek benne azok utána mit hoznak ki belőle. Az irodalom érettségi követelményeinek változását éppen úgy elfogadom, mint ha megváltoztatják az irodalmi finanszírozásokat, hiszen meg se próbáltam beleszólni azok kiválasztásába akik ezekről döntenének. Mert nem érdekel.

Fordítottan én, akit érdekel a politika, aki minden választáson kötelességének érzi, hogy szavazzon, aki szerint ez nagyon fontos, mert alapvetően befolyásolja nem csak a jelenünket de a jövőnket és a gyerekeink jövőjét is - tiszteletben tartom hogy vannak akiket meg ez nem érdekel.

Fogadd el ha valaki azt mondja, hogy el kellene menned szavazni, ez annyit jelent hogy ő érti, milyen fontos dolog! De ugyanígy kérd meg ezt az illetőt hogy ő meg fogadja el, hogy te nem szeretnél ezzel foglalkozni, nem akarsz ilyenfajta döntést meghozni, abban részt venni! Ez éppen olyan releváns elvárás, mint a másiké, hogy menj szavazni. Mondd el az illetőnek, hogy mivel nem ismered a politikát és nem is érdekel, nem akarsz egy szavazáson olyan döntést hozni ami nem megalapozott és így nem is azt mutatná meg amit te valójában szeretnél. Rábízod ezt a döntést azokra akik nem így érzik.

2023. jan. 10. 23:34
 14/22 anonim ***** válasza:
95%
Semmi baj nincs ezzel, ha nem ismered ki magad a politika világában, add át a döntést a tájékozottabbnak, ez teljesen korrekt.
2023. jan. 10. 23:55
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Engem sem érdekel az egész politika, egy szánalmas színháznak tartom, amiben nem vagyok hajlandó részt venni. Tanulok pszichológiát, mert érdekel, így átlátok az olcsó manipulációs technikákon, és a hazudozáson.
2023. jan. 10. 23:56
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
Szar ember nem vagy, de nekem ez felelőtlenség. Az, hogy nem érdekel, annyira... mindent besző a politika. Azt is, hogy anyádat ellátják-e, ha kórházba kerül agyvérzéssel, hogy a gyerekedet ki tanítja meg olvasni vagy 12 fokban kell-e a suliban ülnie, hogy mennyit nyúlnak le tőled abból, amiért megdolgozol. Ilyen agyatlan Kardashianektől, akik pénzt szarnak és ez nem érinti őket, még meg is értem, de "kisemberektől" ez szerintem valahol bűn, és legfőképp saját maguk ellen.
2023. jan. 11. 01:12
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

A te dolgod igazából. Csak akkor így kevéssé van jogod bármi miatt panaszkodni (persze lehet amúgy sem szoktál).

De azért az pl durva, hogy nem tudod melyik pártban van a Viktor. Szerintem ez még a gimis törkiönyv legvégén is benne volt valami Mo a XXI. században alcímmel. Az ilyen szintű tájékozatlanság 30 évesen nem vall sok műveltségre. Kb mintha nem tudnád mi az ország fővárosa.

2023. jan. 11. 01:26
 18/22 anonim ***** válasza:
8%
177: mellyik országh fővárosara ghondolsz,:?
2023. jan. 11. 03:37
 19/22 anonim ***** válasza:
63%
Te még nem voltál szavazni, én voltam, de többet nem megyek. Ellenzékre sosem szavaztam, a fideszre meg már nem fogok soha többet, szóval nem maradt akire szavazhatnék.
2023. jan. 11. 04:16
 20/22 anonim ***** válasza:
83%
Én sem voltam, tervben sincs, szimplán totál nem érdekel a politika.
2023. jan. 11. 05:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!