Miért irigykedem másokra akkor mikor az ismerőseim körében eljegyzés, házasság, gyerek fog születni?
Irigylem kicsit ezeket a dolgokat, mert nálam még egyik sem valósult meg, és persze ilyenkor jönnek a gratulációk is, mintha ezek olyan csodálatos dolgok lennének pl. gratulálok a házassághoz, egész életen át tartó boldogságot kívánok, vagy, gratulálok a gyermekáldáshoz, a legboldogabb éveitek csak most fognak következni stb.
Nekem meg olyan, mintha ezekből a nagyon jó dolgokból kimaradnék.
"Mert hülye vagy...?" (Fomin elvtárs)
De amúgy valószínűleg azért, mert beléd nevelte a társadalom, a kultúrkör amiből jössz, hogy ezek az "egy és egyetlen helyes értékek" és ezek a "normális emberek által elérendő kötelező célok" és már magad sem érted miért, de belül érzed ezt az irigységed, mert gyerekkorodban sokat hallottad/láttad ezt, lehet már nem is emlékszel rá, imprinting bevésődés.
Mert idealizálod ezeket az életeseményeket. Ezek nem feltétlenül jó dolgok, nem is a legboldogabbak, és rengeteg nehézséggel teliek.
Hogy ezt most abból hozod, hogy neked nem volt normális családod, vagy éppen semmilyen, azt csak te tudhatod.
Ugye nem az az elmeroggyant lány vagy, aki folyton itt hisztizik, hogy mást miért jegyeztek már el, őt meg még nem?
Mondjuk a tanácsom mindenképpen az, hogy ezeken fölösleges egy év után máris feszülni.
Szia! Én is évekig irigykedtem kicsit a barátnőimre, hogy gyerekeik születtek, én meg dolgozni jártam és 2 rossz kapcsolatom is volt.
Aztán most én is babát várok, de sokkal jobb helyzetben vagyok mint ők, akik egy percet nem dolgoztak baba előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!