A mai tinik tényleg kevésbé rasszisták?
Személyes tapasztalat: a közösségi oldalakon és élőben is azt látom, hogy a tizenéves magyar és cigány fiatalok soha korábban nem látott módon vegyülnek egymással, bandáznak együtt, vannak egy klikkben stb. Nem is nagyon hallok már tizenéveseket cigányozni. Ez csupán 10-15 évvel ezelőtt teljesen máshogy volt..
Jók a tapasztalataim vagy ti mást láttok? Ha jól látom, ez mi miatt van?
"csak a fehérek vannak jobban regulázva."
Hát Magyarországon pont nem..
Budapesten nőttem fel és jártam gimnáziumba majd egyetemre. Tiniként egy cigány haverom volt/van (cigányvajda fia) mellette volt egy arab-magyar és egy kínai haverom. Mi négyen azóta is jóban vagyunk. Mondhatni legjobb barátok vagyunk.
Buliból hazafelé volt hogy a Blahán belénk kötöttek a cigányok de négyünket nem mertek megtámadni.
Szerintem ma már annyira multikulturális a társadalom hogy visszaszorul a rasszizmus.
Ez még akár okés is volna, de a cigányságra az erőszakosság ugyanúgy jellemző, mint eddig. Csak a libbant felfogásnak köszönhetően a mai fiatalok maradéktalanul elhiszik, hogy ez nem igaz, ezért bátran barátkoznak cigányokkal.
Ez rendben is volna, de a cigány az egyik legnagyobb rasszista és neki joga van a magyarokat faji alapon elítélni. Sajnos itt tartunk.
Ha a cigány és a hülye, naív magyar tini véletlenül összevesznének (ami akármilyen barátságban megtörténhet),ez elég szépen ki fog ütközni. Pláne akkor ha a cigány hívja a tezsvíreit, hogy balhé van, a magyar gyereket meg kell verni.
Könyörgöm, nem így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!