Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ilyen emberek gyengék?

Az ilyen emberek gyengék?

Figyelt kérdés
A túlságosan együttérző "empata" személyek valójában gyenge emberek, akik megérdemlik, hogy eltapossák őket?

2022. dec. 27. 21:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"Tehát tévképzeteid vannak?"

Inkább csak azt mondanám, hogy magamból indulok ki. Ismerkedtem egy depressziós, szuicid hajlamú nővel, együttérzést mutattam, de csak azért, hogy egy barátnőjéhez közelebb kerüljek.

2022. dec. 27. 21:58
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
Megpróbálhatod eltaposni őket, de majd azért ne lepődj meg ha nem sikerül. Pl, mondjuk, ő empata, és van akit te bántasz akivel együttérez és szeret, aztán nézegethetsz, honnan van benne ennyi erő hogy megszivasson.
2022. dec. 27. 22:02
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

"Igen, mert szerintem az ilyenek csak megjátszák magukat, és valójában valamilyen alattomos szándék vezérli őket."

Biztos vannak ilyenek, de szerintem lehet érezni hogy milyen az, amikor valaki csak megjátssza magát, vagy tényleg érdekli hogy mi van veled

2022. dec. 27. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

A kérdezőnek igaza van.

Mert őt nem az empátia zavarja, hanem a sok empátia nélküli ember, akikben csak kamu, és érdek az együttérzés.

2022. dec. 28. 00:18
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk ezek szerint a kérdező is ilyen.
2022. dec. 28. 00:19
 16/20 he84 ***** válasza:
92%
Hát kérdező, ne haragudj ezért, de te sem vagy jobb azoknál, akiket utálsz. Te magad ismerted be a 11-es válaszodban, hogy valójában hátsó szándékkal, érdekből közeledtél együttérzéssel egy nőhöz csakis azért, hogy közelebb kerülj a barátnőjéhez ő rajta keresztül. Ez egy aljas és önző dolog, nem vagy te se jobb az ilyeneknél, te is ilyen vagy, lebuktattad magad itt mindenki előtt. Így hát valójában inkább magadat kéne utálnod elsősorban. És tudd, hogy nem mindenki ilyen, ne ítélj előre általánosítva, hogy minden együttérző ember gyenge és rossz hátsó szándékkal, se magad alapján ne ítélkezz, se mások alapján. Van jó néhány olyan együttérző ember is, akik valóban minden hátsó szándék nélkül együttérzőek. Például a barátom, akivel lassan 4 éve együtt vagyok és jól megvagyunk őszintén, nagyon szeretjük egymást, ő valóban egy nagyon együttérző, rendes ember, akinek soha nem volt és nincs is semmilyen hátsó szándéka. Na meg miféle hátsó szándéka lehetne, pláne ha jól megvagyunk és nem akar senki mást? hát így pláne semmi nincs mögötte, hanem csakis az, hogy szeret engem, valóban együttérez és mindig jót akar nekem is, nagyon figyelmes. Nem viszi túlzásba egyiket se, hanem mértékkel, de a kicsitnél azért jobban. Nekem pont a valóban minden rossz nélküli együttérző emberek jönnek be a legjobban.
2022. dec. 28. 00:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Valóban sok az együttérzést csak megjátszó ember, de ez a kultúránk romlottságát mutatja. Egyébként pedig az érzékeny nem egyenlő a gyengével. Az érzékenység és a gyengeség két külön dolog. Néhány fejlettebb társadalomban (pl. az észak-európai országokban) erre már rájöttek.
2022. dec. 28. 11:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Szüleid testvérek voltak?
2022. dec. 28. 13:02
 19/20 anonim ***** válasza:
30%

#17 Nagyon nagy fejlettség kell hozzá...

A kultúra romlottságáról meg annyit, hogy mutass jobbat.

2022. dec. 28. 13:36
 20/20 anonim ***** válasza:
88%
Szóval gyengének tartod az empatákat, de az önző kis céljaidhoz azért felhasználsz némi kis ellesett együttérzést?
2022. dec. 29. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!