Miért van egyre több hikikomori, incel stb.?
Természetesen engem. Én is élvezni akarom a Chad élet előnyeit.
2022. dec. 29. 12:42
Legalább van humorérzéked, de a Chadeknek nem biztos, hogy van! ( mi is az?)
2022. dec. 29. 17:27
33/38 A kérdező kommentje:
A 29-es válaszoló szintén rátapintott a lényegre. Sikerült engem is elvinni a személyeskedés irányába, de a kérdés társadalmi jelenségekről szól. Látom magamon kivül is, hogy mi történik. Felrúgják a széket a bankban, egy kicseszett rohanás lett az élet, ingerültség, vidám arcot alig látok mikor letelt a műszak stb. Nekem a szájbavágott bürokráciából lett elegem, meg rájöttem arra, hogy a legszűkebb családomon kívül nem igazán számíthatok senkire(még ő rájuk sem bizonyos szempontból, mert generációkat kukázunk ki az elmúlt évtizedekben). Hétről hétre változhat minden. Hiába lett millió társadalmi szerep, ha nem értek mindenhez akkor egy életképtelen, tájékozatlan, proli stb. ember vagyok. Kimegyek a Zemplénbe remetének? Hát nem tudom kinek van meg az életrevalósága ehhez, de ehhez közelítünk. Az elkövetkező évtizedekben drasztikusan közelíteni fogunk az életképesség valódi jelentéséhez.
#29: Mi változik időről időre, amit nem lehet ép ésszel lekövetni?
Kérdező, hozzád szintén szól a kérdés, mi az a szüntelen változás ami az incelkedésbe taszít? Mert pont az az incelek egyik alappillére, hogy bármi is van, a nőknek a pénz és a top 1% pasi kell csak, akiknek pedig a jellemvonásaik tökéletesen megegyeznek mindig.
A többi bankos dolog meg már csak terelés. Nem azért lesz incel valaki, mert mogorvák a kollégák
#26, 28
2022. dec. 30. 13:00
35/38 A kérdező kommentje:
34#
Úgy látom beakadt a szalag, de egyébként lehetek incel is, ha neked úgy tetszik. Mivel ~3 éve távolodok az emberektől, ebbe pedig beletartozik a párkapcsolat is.
Konkrét választ nem tudok. Úgynevezett munkahely mellett még álljam meg a helyem a magánéletben is, ez az ami nem megy. Marad a munka. Nem tudok megfelelni azoknak az igényeknek ami manapság egy önálló élethez kell. Mármint úgy, hogy ne érje szó a házam elejét.
36/38 A kérdező kommentje:
Szerintem képes lennék önálló életre, finoman szólva is szerény körülmények közt. A mai igényletek mellett szerintem ez meglehetősen szűk rétegnek lenne vonzó ajánlat😂, meg hát az ismerősök rokonok is mit szólnának. Egyébként a gyermekkoromból kiindulva talán én jobban el is viselnék egy "nélkülöző" életmódot, mint a túlnyomó többség. Részben a komprádorelitnek köszönhetően, "csodálatos" 90-es években volt részem gyerekként. Mióta elhelyezkedtem a munkaerőpiacon, azóta folyik melegvíz is a csapból, összkomfort stb. Volt egy jó évtizedem, meg ezidő alatt egy mégis tartalmasnak mondható párkapcsolatom, de nem törtetek tovább. Az utóbbi években társadalmi nyomást helyez rám a környezetem és inkább visszavonulok, mert nem érzem magam hitelesnek. Ismerek egy-két kivételt akinek hasonló helyzetből sikerült a még nagyobb áttörés. Ha magyarázkodásba kezedenék, akkor megkapnám, hogy nézd meg ott van. Ennek ellenére nem látom boldognak az illetőt. Ő is egy alkoholista és szidja a politikát, csak nagyobb egzisztenciával a háta mögött.
#35: Nem kellett beragadjon bármi, mert ez a lényeg. Szépen, hosszan bizonyítod is.
2023. jan. 1. 18:46
Mert nincs értéke a munkának.
A győztes mindent visz, a veszteseknek meg az marad, hogy dolgozhatnak a semmiért.
Nem csoda, hogy van, aki nem akarja törni magát mikor -100ról indul, és nem akar olyanokkal versenyezni, akik +100-al indultak az életben.
Nagyon sok ember van, aki egész életében csak tanult, tepert, mégse vitte semmire.
Az élet nem igazságos.
okt. 11. 04:41
Kapcsolódó kérdések: