Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van egyre több hikikomor...

Miért van egyre több hikikomori, incel stb.?

Figyelt kérdés

2022. dec. 26. 18:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
48%
#10 Mégis hogyan lehetne a "hibákat" kijavítani? Új testben szülessek le? Esetleg ez lehetne a megoldás, csak nincs semmi realitása.
2022. dec. 26. 22:31
 12/38 anonim ***** válasza:
59%

#11: Ja igen, tudjuk, a külsőségeken nem lehet javítani, ahogy a személyiséggel sem lehet kompenzálni. Pont ezt írtam, könnyebb sírni, mint megmozdulni.

2022. dec. 26. 22:58
 13/38 A kérdező kommentje:

"Mert az emberek ösztönösen a könnyebb utat választják."

Milyen ösztönök? A paleolitikumban nem voltak incelek, elkerülő személyiségek stb. A neolitikumtól kezdve egyre kevésbé beszélhetünk ösztönökről.

2022. dec. 26. 23:05
 14/38 anonim ***** válasza:
84%

#13: A lustaság is ösztönös. Az emberek alapvetően a könnyebb utat választják, ha van lehetőségük választani

2022. dec. 26. 23:22
 15/38 anonim ***** válasza:
93%

Megsemmisült a kultúra, illetve felváltotta a nyomorult tömegkultúra, nincs semmi szakralitás, a felvilágosult ember már túl racionális ahhoz, hogy őszintén hinni tudjon, a fogyasztás lett az új világvallás, miközben az anyagi javak felhalmozása pedig bizonyítottan nem korrelál a boldogsággal. Ennek ellenére ma az élet minden létező aspektusát kényszeresen lefordítjuk anyagiakra, ezekből az ellentmondásokból (amelyekkel egyébként javarészt a szembenézésig sem sikerül eljutni, csak tudattalanul jelenik meg) pedig feszültség, kiábrándultság, általános nihilizmus következik.

Ha már nincsenek kollektív, magasabb rendű célok, és igényes kultúra sem, akkor nem kell meglepődni rajta, ha sokan kiégnek és idővel kihullanak a modern társadalmakból, vagy egyszerűen nem kérnek belőle, és valamilyen módon kilépnek, eltávolodnak, elidegenednek. Ha valakinek nem fontos vagy sokadlagos dolog az anyagi siker, az elég nehezen fog boldogulni az elanyagiasodott, lelketlen fogyasztói tömegek világában.

Ateistaként mondom, hogy fatális hiba volt a technológiai civilizációt és az arra épülő korlátlan kapitalizmust választani érdemi kritika és rendszeres újragondolások, korrekciók nélkül, mert ebből visszafordulni nem igazán lehet, tehát vagy következik a transzhumanizmus, beláthatatlan következményekkel, vagy pedig az ember kollektíven beleőrül a nihilizmusba és az eltárgyiasodásba, és felszámolja saját magát.

2022. dec. 26. 23:36
 16/38 A kérdező kommentje:

14#

Mivel a természetes szelekció mára jelentősen vissza lett szorítva, meg van a lehetőség arra, hogy különféle lelki betegségekben és mintegy pótlásként, fogyasztási IGÉNYEKET kielégítve le lehet élni akár 90 évet is.

2022. dec. 26. 23:47
 17/38 anonim ***** válasza:
91%
Van fogalmad arról, mennyit kínlódtam, mostanra megcsömörlöttem mindentől és kikérem magamnak hogy incelnek hívjanak. Sikerem volt a nőknél.
2022. dec. 27. 01:14
 18/38 A kérdező kommentje:

17#

Nagyon leragadtál az incel kifejezésnél.

Egyébként a 15-ös válaszoló nagyon jól fogalmazta meg és foglalta össze.

2022. dec. 27. 07:41
 19/38 anonim ***** válasza:
70%

#16: Legalább a látszatát kellene kelteni annak, hogy próbálsz "ész érveket" egymás után fűzni. Semmi köze a természetes szelekciónak ahhoz, amit én mondtam. Másrésztől pedig a #15 egy teljesen más problémakört írt le. Pont annak kellett volna kijönni a gondolatmenet végén, hogy ha csak az anyagiak számítanak, akkor nem kellene incelkedni, mert mindegy milyen ronda vagy, keress sokat és lesz csajod. Igazából az a baj, hogy beszorultok gondolkodásban két álláspont közé. "Azért nincs csajom, mert csóró vagyok" és "azért nincs csajom, mert ronda vagyok", közben a ronda csóróknak is van csajuk, ha rendberakják magukat agyilag. Erre mondom, hogy a könnyebb út sírni, meg mindenki mást, a világot hibáztatni, ahelyett hogy összekapnátok magatokat.

2022. dec. 27. 08:56
 20/38 A kérdező kommentje:

19#

A kérdés az összes társadalomtól elzárkózott, vagy abból kiégett emberre vonatkozik(lásd 17-es válaszoló) Például a hikikomori kifejezés már egy sokkal nagyobb szeletét fedi le a társadalomnak, de hasonló jelenségek, növekvő tendenciák figyelhetőek meg az egész modern nyugati világban. Az incel ennek csak egy apró szelete. Az egyén kárhoztatásában részben igazad is lehet, de a kérdés nem erre vonatkozott. Most dühödten kezdjem el kárhoztatni azt aki az úgynevezett rendszerváltás környékén megcsömörlött és azóta soha nem kapta össze magát? Olyan lettem én is mint egy kiégett boomer 3X éves koromra.

2022. dec. 27. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!