Jogosan kiabál rám vagy agresszív?
Egy hónapja van jogsim, szerencsére minden sikerült elsőre, de persze nem érzem magam 100%osan felkészülve. Ezért megbeszéltük a párommal hogy segit abban hogy profi sofőr legyek (neki ez a szakmája is)
Viszont azt tapasztalom, hogy nincs türelme hozzám, kiabál ha hibákat ejtek vagy épp nem jövök rá magamtól a dolgokra.
Persze nem vagyok közveszélyes😅 a vizsgáztató is megdicsért, apróbb hibáim vannak, de a párom olyan szinten reagál hogy már az önbizalmam is kezd lankadni.
Arra gondolok hogy pl parkolás gyakorlásnál felemelt hanggal “JOBBRA!!! BALRA!!! MÉÉG! Hàt nem látsz ?! Mondatokkal reagál ...
Vagy volt hogy szűkebb volt a hely és nagyon lelassítottam akkor is hirtelen felindulással egy “Miaf@szt csinálsz ne állj meg!”
Vagy szimplán csak véletlenül nem azt a gombot nyomtam a müszerfalon amit kellett volna (két perc volt helyre állítania) és akkor is csapott egyet a kezével és láttam hogy idegeskedik rajta.
Őszintén nem tudom, hogy miért ilyen, vagy normális e más is ilyen ha vezetésről van szó? Egyébként nem vagyok hozza szokva hogy ilyen hangnemben beszéljen velem, máskor nem ilyen.. aranyos , figyelmes màs esetekben évek óta együtt vagyunk. De ez az oldala kezd megijeszteni, mindig nagyon szívre veszem, pedig ő úgy tartja hogy csak hangosan szól, hogy hamar reagàljak. Hiába mondom neki, volt hogy össze is vesztünk rajta, hogy vegyen vissza ebből a hirtelen agresszióból, ha valamit hibazok újra ilyen.
Az is igaz hogy én hiper érzékeny vagyok, kiskoromban nagyon sokat kiabált rám anyám, s azóta ha valaki rám emeli a hangjàt nagyon megvisel, pityeregni kezdek néha.
Ezért vagyok kiváncsi objektív véleményekre, ezt is csak magam miatt érzem ennyire rossznak, vagy tényleg nem normális? Emiatt már nincs is kedvem vele vezetni…
25n
Köszönöm a vàlaszokat!
Azért nem tudtam eldönteni mert èvek óta együtt vagyunk és nem csinàlt így velem szemben. Volt hogy pl amikor nagyon ideges volt földhöz csapta a telefonjàt meg olyasmi, de rám soha nem emelt kezet ha nagy veszekedésünk is volt, ezt végképp nem nézném ki belőle…
A párod nem oktató, csak jól tud vezetni. Nem tudja, hogyan kellene oktatni, ezért csak agresszíven és hangosan kritizál mindent.
Kérd meg, hogy inkább beszélgessetek az út alatt, és ez neked nagyobb segítséget jelentene, mert így lazább/nyugodtabb lennél.
Hiába jó sofőr, attól még nem lesz jó oktató. Az oktatást is tanulni kell.
Nem kellene így beszélnie veled. Kezdő vagy. Ne segítsen abban, hogy profi sofőr legyél.
Bár én férfi vagyok és velem is jött vezetni például apám, de csak a jogsiszerzés után 1-2 hétig, utána egyedül mentem mindenhová. A vezetésre rá kell érezni, attól mert valaki ordibál meg üvölt és csapkod, nem fogsz jobban vezetni.
Jogosítványod van, menj el nyugodtan vezetni egyedül. Ha kicsit parázol veszel egy T betűt valami papír írószerben (nem tudom hol kapható), felpattintod a hátsó ablakra és mész. Tudod hol a fék-gáz, kormányozni tudsz, egy vizsgabiztos szerint alkalmas vagy a vezetésre, szóval nincs szükség a barátodra aki egy stresszforrás.
Sajnos a vezetés valamiért sok emberből kihozza az állatot, türelmetlenné válik és agresszív lesz.
Kérdező, szerintem inkább ne erőltesd a vele való vezetést. Ha még nagyon bizonytalan vagy, akkor esetleg kérd meg pár olyan barátodat, akinek régebb ideje van jogsija, hogy menjen el veled pár kanyarra. De azzal tanulsz a legtöbbet, ha egyedül vezetsz. Ha bizonytalan vagy, akkor először menj ismert útvonalakon, ahol már ezerszer jártál és ismered a járást.
Én sem bírom, ha így beszélnek, türelmetlenkednek velem, a kiabálást, csapkodást pláne nem és nem is tűröm el. Szerencsére nem voltam gyakran ilyen helyzetben, párommal pedig még soha (11 éve vagyunk együtt), családomban sem jellemző ez.
Szerintem ez nem egészséges és nem normális. Nem tudom gyereket tervezel e valaha, de én nem szeretném, ha az én gyerekemet így nevelné, tanítaná az apja.
De persze még az egy próbát megér, hogy beszélgetsz vele. Ha úgy érzed, hogy érti és látja a problémádat, és akar is változtatni rajta, akár segítséggel, akkor én adnék esélyt neki. Lehet úgy, hogy elindultok vezetni, de ahogy elkezd kiabálni, dühöngeni, akkor megállsz és vagy helyet cseréltek vagy kiszáll és mehet hírével. Ez hetekig, hónapokig tartó viselkedés megváltoztatás, és rengeteg erőfeszítés, akarat kell hozzá, de nem lehetetlen. DE ehhez neki látnia és értenie kell a problémát. Belátnia, hogy hibás, hogy nem egészséges ez és akarnia a változást.
Jó a 8-as trükkje is, de csak akkor, ha CSAK a vezetéssel ilyen. Én kipróbálnám, hogy valami más témában segítséget kérnék, direkt bénáznék és figyelném hogy azt hogyan reagálja. Mert ha CSAK a vezetésnél csinálja ezt, akkor lehetséges, hogy ez egy trigger neki - egy olyan helyzet, amiben kijön belőle egy olyan oldal, amit nem tud befolyásolni. De ettől függetlenül őszintén és mélyen szántóan el kell vele beszélgetned. Mond el, amit itt leírtál, azt hogy milyen hatással van ez rád és miért. Próbáld ne támadni, hanem kibeszélni a témát, megkérdezni, hogy ő mit gondol, mit lát és hogy tudna e és szeretne e változtatni.
Én ennyi miatt még nem ásnám el a kapcsolatot, megpóbálnám a lehetőségeket. De csak akkor, ha ő is vevő erre és ő is problémának érzi. Mert ha nem, akkor nincs miről beszélni, nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!