Miért legális a gyerekek hittérítése?
Mert a primitívre nevelés a fideszkormány érdeke, mivel a primitív emberek adják a szavazóbázist. Primitív üzenetekkel operáló tolvaj kormányt csak primitív emberek választanak meg.
A felvilágosultságra, széles látókörre, érett gondolkodásra és mások elfogadására nevelés ellentétes a kormány szándékaival, mert az ilyen emberek tipikusan nem az ő szavazóik.
3: Tehát azért elfogadható a gyerekek hittérítése a közoktatásban államilag finanszírozva mert minden vallás már gyerekkortól igyekszik gyarapítani a híveit? Egyébként nem igaz mert léteznek nem térítő vallások, de ha igaz lenne sem válasz arra a kérdésre hogy miért van így.
Meg egyébként milyen normákról beszélünk? Számomra sokkal nagyobb eltérés a normáktól, hogy valaki a modern tudományos ismereteink mellett ókori embereknek írt mesékben hisz, rájuk szabott normákat akar követni. Mellesleg a vallásosság az alacsonyabb intelligenciával korrelál, ami pedig a rosszabb kilátásokkal az életben ha már ilyen random statisztikákat szeretünk hozni. Ha a szexuális edukáció a család magánügye akkor legyen a hitoktatás is az. Ne kényszerítsék vallásos agymosásra mások gyerekeit. Itt a mintapéldája annak miért kell elkülöníteni a vallást a közoktatástól:
https://www.youtube.com/watch?v=LbQv-YSA_rI&list=FLO3fp8zhA5..
A legproblémásabb az ebben az egészben, hogy ahová a vallás beteszi a lábát, ott záros határidőn belül erőszak, diszkrimináció és korrupció üti fel a fejét. Egyszer s mindenkorra ki kell szervezni a hitéletet a közéletből és akinek igénye van rá, az finanszírozza saját zsebből, saját, erre a célra kialakított környezetben, - de nem kellene másokra ráakaszkodni, ráerőltetni ezt az egészet és még fizettetni is ezt velük vagy a szüleikkel!
Mások hobbijait nem fizetik a hitéletben részvevők sem!
Legyen elég ebből a szoft-terrorból, mert "erkölcsösebb" senki nem lesz tőle, de gyűlölni jobban fogja tudni, akár magát a hitéletet is!
Röviden: mert ez a kormány érdeke. Ami pedig az ő érdekük, azt nem fogják tiltani. Teljesen mindegy, hogy erkölcsileg, vagy a szabályozás logikáját tekintve ez helyes, vagy sem.
Egyébként egy kifejezetten kényes tabutémára tapintottál. Mert azt mondom, hogy semmit nem szabadna akarata ellenére ráerőltetni a kisgyerekre. Viszont a szokások, a mindennapi élet rutinjai megkerülhetetlenül hordozzák a szülők vallási, világnézeti meggyőződését.
Én azon az elven vagyok, hogy megismertetni szabad, erőltetni nem.
Mert könnyen elérhető a célközönség, és nem lehet elég korán kezdeni a birkásítást. Én anno sima állami iskolába jártam és elsőben meg másodikban mégis kötelező volt a hittan, sőt, az oviban is kötelező volt imádkozni meg jézusos színezőt színezgetni, pedig az sem egyházi intézmény volt. Ha a vezetőség fő tagjai vallásosak, akkor általában megjelennek ezek a dolgok, legalábbis én úgy láttam.
Nem lenne amúgy semmi gáz a vallás oktatásával, hiszen az emberi kultúra szerves része. De nem így, hogy kiválasztunk egyet és azt nyomjuk a gyerekre. Ha mindenáron vallást akarnak tanítani, én bevezetnék egy átfogó tantárgyat erre, ami magának a vallásos hitnek a kialakulását végigveszi az ősembertől kezdve és tárgyalja a különböző vallásokat, hitvilágokat ismeretterjesztő céllal, anélkül, hogy térítene bármelyikre. De nyilván ez nem éri meg ott, ahol birkák kellenek, még a végén nem egyszerre bégetnének.
"Az iskola a tudományok szentéje"
A nyelvtudományoké is. Járjál még egy kicsit iskolába akkor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!