Ha magas az IQ-m, akkor tényleg biztosan alacsony az EQ-m?
Olvastam pár helyen, de én ezt nem tudom eldönteni magamról, nem tudom hogy a weben található EQ tesztek mennyire megbízhatóak.
Szoktam segíteni az idős néniknek/babakocsis anyukáknak leszállni a villamosról, ha nagy bőrönddel vannak vagy a vonat felüljárójánál. Szeretem az állatokat és ha látok egy sebesült állatot az úttesteni, segítek rajta, vagy terelgetem a süniket az útról(kisvárosban lakom), nehogy elüsse őket az egyik figyelmetlen autós.
Ellenben nehezen értenek meg az emberek engem, azt hiszik hogy teljesen idióta vagyok, mert egy kérdésnél visszakérdezek(van hogy nem egyértelmű amit mondanak nekem, mert pl 3 feléképpen tudom értelmezni amit mondanak és ők azt hiszik hogy egyáltalán nem tudom értelmezni, mert el se jut a tudatomig.)
És elég racionálisan is közelítem meg a dolgokat. Ha egy barátom panaszkodik hogy milyen rossz, akkor nem érzelmi támogatást adok neki, pl "jajj de rossz neked, nagyon sajnállak", inkább tanácsot adok neki, hogyan lehetne megoldani a problémáit.
Ezek alapján nekem milyen magas lehet az EQm ha lehet erre következtetni?
#8 pont a 110 körüli IQ amit a cégvezetők/menedzserek gyakoribb IQja, de a világméretű vállalatok CEOinak szokott 150 körüli lenni, mint például Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk, stb...
Ha valakié 130 felett van és alkalmazott az még nem jelent semmit. Egy gyárban alkalmazott vagy egy IT cégnél milliós fizuval?
Ha előbbi akkor valamit nagyon elszúrt, pedig meg lett volna benne a potenciál szerintem.
"#8 pont a 110 körüli IQ amit a cégvezetők/menedzserek gyakoribb IQja, de a világméretű vállalatok CEOinak szokott 150 körüli lenni, mint például Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk, stb..."
Komolyan mondom, hogy vicces vagy, kérdező. Miért fáj az neked, ha valaki többet elér, mint te, vagy a hozzád hasonlók?
"Ha valakié 130 felett van és alkalmazott az még nem jelent semmit. Egy gyárban alkalmazott vagy egy IT cégnél milliós fizuval?"
Szerintem se jelent semmit, mert ettől függetlenül lehet egy életképtelen ember és egyfolytában másokra támaszkodik az illető, mert nem képes egyedül megállni a saját lábán. Egy csokoládégyárban alkalmazott, alig keresi meg a 200 ezret havonta és még mindig az anyjával lakik és idén lesz 31 éves, ennyit a 130-as IQ szintről. Ismerek olyat is, akinek 8 osztálya van és milliomos ember, az IQ szintje 100 alatt van, mindegy a lényeg, hogy nem másnak a csicskása, hanem magának dolgozik, aki meg másnak dolgozik, az igenis buta ember.
#12 ne keverj, nem rólam volt szó
Senki nem mondta hogy többet értél volna el nálam, sem fordítva.
Amúgy ha valakit viccesnek nevezel, attól még nem lesz igazad.
Persze alacsony IQ-val is lehet valaki sikeres megfelelő hátszéllel vagy szerencsével.
De a magas IQval együtt jár a fejlett analitikus szemléletmód és gyors alkalmazkodóképesség ami nélkül nem tudná felküzdeni magát egy ember sem a nulláról. Ha valakinek van egy új innovatív ötlete, amivel pillanatok alatt meggazdagszik, akkor neki érdemes megnéznie mennyi az IQja.
Vagy csak bekamuzol valami random dolgot, én is állíthatnám magamról hogy milliárdos befektetésem van egy anonim oldalon hogy csökkentsem a saját frusztráltságom.
Ellenben az CEO-k IQja nyilvános dolog amit lehet ellenőrizni hivatalos forrásokból, de gondolom ez véletlen
Nem igazán érdekel, hogy elhiszed e, vagy sem. De miért is kamuznek? Nem értem. Az ismerősöm és én is egyedül küzdöttünk azért, hogy jó életünk legyen. Miért olyan hihetetlen ez? Nem mindenki nyál azért, hogy valaki lehessen az életben, én pl nagyon is szerény ember vagyok, egy Jaguar autóm van, ami egy egyedi autó, ezért szeretem. Egyébként nem felejtettem el, hogy honnan indultam és segítek azokon, akik rászorulnak, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!