Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért veszekednek az elvileg...

Miért veszekednek az elvileg intelligens emberek még akkor is, ha már megcáfolták az érveiket?

Figyelt kérdés

Eddig meggyőződésem volt, hogy a "természettudomány" kategóriában többségében intelligens emberek válaszolnak. Ez nálam annyit takar, hogy elismerik, ha tévednek.

Lényeg: orvosnak készülök, az idegsebész, akitől tanulok, az agy állagát a fogpaszta állagához hasonlította. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor a patológián mégis mitől lesz szilárdabb, szeletelhető? A helyes válasz, amit végül a netről szedtem össze: vagy lefagyasztják, amitől megszilárdul az idegszövet vagy formalinnal tartósítják, bár az már károsítja a szövetet és elég bonyolult is a folyamat.

Elsőnek leidiótázták az idegsebészt, hogy hülyeséget mondott, utána megpróbáltak meggyőzni arról, hogy az agy márpedig szilárd, sőt már végső kétségbeesettségükben azzal érveltek, hogy a disznó agya is szilárd a disznóvágáson. A problémám az, hogy 90-95%os hasznosságú válaszadók ellenkeztek velem még annak ellenére is, hogy belinkeltem egy videót, ahol egy orvos nemcsak kihangsúlyozza funfactként, hanem megpróbálja demonstrálni az agy vajszerű, fogpasztaszerű állagát. Egyszerűen még most sem hiszem el, hogy az elvileg intelligens, tanult embereknek jobban számít a saját igazuk, mint a tudományos tények.

Lehet, hogy túlhisztizem, de felmerült bennem egy csomó kérdés ezzel kapcsolatban.

2022. dec. 11. 10:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretnek egyedül maradni egy vitában.
2022. dec. 11. 12:40
 12/20 A kérdező kommentje:

9: teljesen mindegy, hogy mit gondolsz, ugyanis mensás tartományba esik az intelligenciahányadosom, úgyhogy ennyit a logikai képességeimről :D a projekciódon kívül egyébként annak sincs túl jó optikája, hogy egy meglehetősen közömbös témából képes vagy ennyi tüskével konfliktust generálni.

Végül csak beadtad a derekad és kibökted, amit az egész kérdés alatt magyarázok, hogy az agy nem szilárd, nincs is több kérdésem! Az pedig külön nevetséges, hogy okosabbnak gondolod magad egy 40+ éve agyakkal dolgozó akadémikusnál, miközben te ugyanennyi éve már a biológia tankönyv közelében sem voltál.

2022. dec. 11. 12:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Gondoltam, hogy valami ilyesmiről lehet szó, hogy sikerült valamikor jó tesztet írnod. Ettől még a gondolkodásod logikátlan, a mondataid keszekuszák, szövegértésed problémás. Az arrogáns stílusodból pedig végképp lejön, hogy nem vagy intelligens. (Amúgy: nem az volt a kérdésed, olvasd el fent ;)
2022. dec. 11. 13:07
 14/20 A kérdező kommentje:
Jójó, projektálj csak tovább. :D Egyébként minden jó indulatomból mondom azt, hogy szekunder szégyenérzetem van (ez amúgy többnyire normális reakció az indokolatlanul kötekedő és okoskodó emberek mellett), és gondolom nem én vagyok az első, aki ezt tapasztalhatja melletted, lehet nem ártana ezen elgondolkodni. Vagy nem. Ez csak egy tanács volt, útravalónak!
2022. dec. 11. 13:14
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért veszekednek, mert nem érzik úgy, hogy megcáfolták az érveiket. Én pl nem értek hozzá, de úgy tudom, hogy az agy zselatin szerű. Tehát ha az egyik ember azt mondja nekem, hogy fogkrém, a másik meg azt, hogy zselatin, attól nem bizonyosodik be, hogy melyik az igaz.
2022. dec. 11. 14:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha erre az egy esetre vonatkozva kérdezel csak, akkor nem tudok többet írni annál, amit már leírtak, de ha általánosságban, akkor ezt még hozzátenném.

Gyakran látok olyat, főleg itt, a gyakorin, hogy sok hülye nekiesik az 1-2 értelmesen válaszoló, okosnak tűnő embernek. Egy, az adott témában laikus embernek pedig csak az jön le, hogy hiába magyaráznak nekik, az a 2 ember még mindig ott veri magát, hiába ők mondanak igazat/jót/értelmeset. A hülyék meg felpontozzák egymást, állnak 95%-on, az jön le, hogy ők biztos tudják. Az értelmesek meg nyilván nem akarják elengedni, amikor tudják, hogy nekik van igazuk, sz.r érzés, hogy pont ők vannak lehurrogva az önjelölt szakértők által. A lényeg, hogy hiába magas a %, nem biztos, hogy ő mondott jót és az alacsony %-ú a hülye, megesik fordítva is, nem is ritkán.

De egyébként intelligenciától függetlenül vannak olyanok, akik nem tudnak elengedni valamit, mindegy, hogy igazuk van vagy tévednek.

2022. dec. 11. 15:38
 17/20 A kérdező kommentje:
15: nem teljesen zselatin, kívülről a dura mater (agyhártya) tartja össze, belül viszont egy folyékonyabb pudingra hasonlít, a hidegebb fogkrém jó hasonlat. Egyébként az agy 60%a zsír, ettől egy picit "krémesebb", mint a zselatin.
2022. dec. 12. 07:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Gondolom akkor az a félreértések oka, hogy egyrészt az agyhártya ad egy stabil formát, tartást, másrészt a magas zsírtartalma miatt kevés hőmérséklet változás hatására is gyorsan változik az állaga a belső résznek. Tehát a komplett agy, a hártya miatt egy kocsonyás anyagnak tűnik, ha elvágjuk és nem elég hideg, akkor meg krém szerű.

2022. dec. 12. 09:23
 19/20 A kérdező kommentje:
Igen, de nem volt félreértés, mert én pont ezt próbáltam megmagyarázni, ugye azon vitatkoztak velem, hogy az agy szilárd. Nekem csak az volt a kérdésem, hogy miért szilárdabb, amikor boncolják? Kiderítettem aztán, hogy azért, mert lehűtik, ill. formalinnal tartósítják, különben nem lehetne szeletelni.
2022. dec. 12. 10:40
 20/20 A kérdező kommentje:
Most, hogy belátták, hogy valóban nem szilárd, azon kezdtek el vitatkozni, hogy nem is krémes, hanem szivacsos. :D Nos, aki látott már agyat, vagy legalább tanult róla, az tudja, hogy nem szivacsos és az agyfolyadékban úszik, mint egy összenyomható puding. Az az érzésem, hogy egyesek mindenáron bele akarnak kötni valamibe, szerintük az idegsebész is hülyeségeket beszél.
2022. dec. 12. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!