Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetemisták, ti tapasztaltato...

Egyetemisták, ti tapasztaltatok valaha olyat, hogy egy oktató szexista megjegyzést tett, vagy hogy órán gonoszkodott a hallgatókkal?

Figyelt kérdés
2022. dec. 7. 22:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
8%
Persze. És?
2022. dec. 7. 23:17
 2/21 anonim ***** válasza:
9%
Mit gonoszkodott? Megint megdicsért egy lányt, hogy szép? Az lmbtq a menő.
2022. dec. 7. 23:43
 3/21 anonim ***** válasza:
96%

Igen. Tett hímsoviniszta, rasszista megjegyzéseket, gyakorlaton oda jött hogy segítsen arra célozva, hogy nekem tuti nem megy egyedül hisz lány vagyok tehát hülye.

Azóta sem rúgták ki, mert nincs más a helyére.

2022. dec. 7. 23:51
 4/21 A kérdező kommentje:

Utolsónak köszönöm a tartalmas választ, iylesmire gondoltam (nyilván, ha volt ilyen).

2.: Az LMBTQ nem tudom, hogy jön ide, de inkább normális válaszok jöjjenek.

2022. dec. 8. 00:12
 5/21 anonim ***** válasza:
51%

Olyan visszafogott 'szalonhomofób' megszólalások előfordultak egy oktatótól (egy űrkutatással kapcsolatos órán, szóval igazi művészet volt, ahogy beleszőtte őket a mondandójába), de szexista dolgokra nem emlékszem. De lehet csak azért nem maradtak meg, mert férfiként engem nem érintettek, hiába zavarnak amúgy engem is.

Az egyetemi oktatóim 90%-val amúgy pozitív vagy legalább semlegesen tapasztalataim voltak egyébként.

2022. dec. 8. 00:26
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszi. Milyen volt az a "szalonhomofób"?
2022. dec. 8. 00:28
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Már sok éve volt, szóval pontosan nem tudom idézni, de olyasmik voltak, hogy pl a hőmérséklet kapcsán lenéző megjegyzéseket tett, hogy mikre nem használjuk manapság a meleg jelzőt, miközben "legfeljebb egy anya meleg ölelése lehet az". Ezt a fantasztikus hozzászólást legalább kétszer elsütötte a félév során, talán háromszor.
2022. dec. 8. 00:40
 8/21 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Volt egy oktatóm, aki azt ecsetelte, hogy epazarolt potenciál, ha egy nő tanul és karriert épít ahelyett, hogy családot alapítana. Az évfolyamom felső 10%-ába tartoztam tanulmányilag, de ő minden számonkérésnél szétfikázott. Úgy állt hozzám, hogy mindenáron be akarta velem láttatni, hogy ez nem való nekem és üvöltött róla, hogy fölösleges időhúzásnak tartja a munkám.

Igazából leszarom, már rég a szakmában dolgoztam addigra, ahol megbecsültek, nyilvánvalóan nem fogok könnyek között felmondani 6 év munkaviszony után, mert valaki egy képzésen azt mondta.

2022. dec. 8. 01:58
 9/21 NTBS ***** válasza:
7%
Igen, sok érdekes dolog történik az Egyetemeken. A hölgyek egy része nagyon szereti kihangsúlyozni a nőiességet. A tanàr úrnak meg vevők rá.
2022. dec. 8. 06:11
 10/21 anonim ***** válasza:
93%
Nekem akkoriban szőke volt a hajam. Egy nő oktató szólt be valamit a hajammal kapcsolatosan, konkrétan már sajnos nem emlékszem mit mondott, de a lényege az volt, hogy én nyilván nem jó helyen vagyok, hiszen a festett szőkék buták.
2022. dec. 8. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!