Rátok hogyan hat a délutáni alvás?
Figyelt kérdés
Az a megfigyelésem, hogy ez minden embernél egyedi, ezért is kérdezem. Pl anyum minden nap alszik ebéd után. Nekem csak néha jön össze, mikor már nagyon ki vagyok merülve, de utána mindig iszonyatosan érzem magam. Az izmaim fájnak, percenként iszom a vizet, és olyan erőtlen, nyúzott vagyok. Nem tudom, miért. Veletek hogy van ez?2022. dec. 6. 01:10
11/19 anonim válasza:
A délutáni alvásból mindig úgy ébredek mint a mosott szar. Ezt mindig is nagyon érdekesnek találtam hisz frissebbnek, pihentebbnek kellene érezni magam.
12/19 anonim válasza:
Akkor ne aludj el 11-es. Nem rossz szándékból írtam. De ha utána rosszabb, akkor miért alszol délután?
13/19 anonim válasza:
Mert aludni nagyon jólesik, elkezdek nézni egy filmet és kibírhatatlan álmosságot érzek! Csak az ébredés utáni állapot furcsa valamiért az éjszakai alvás utánihoz képest.
14/19 anonim válasza:
Nagyon ritkán fordul elő, hogy délután lefekszek aludni, de amikor igen, akkor utána általában mindig kipihenten és frissen ébredek. Általában kb. 1 óra szokott lenni.
15/19 anonim válasza:
Elő szokott fordulni. Viszont, utána nem érzem magam valami híresen.
16/19 anonim válasza:
Rám nagyon rosszul hat a délutáni alvás. Eleve nem normális, ahogy ébredek, úgy riadok fel mindig. Kb. "hol vagyok, hány óra, hol a gyerekem".
Ennyit nem ér az egész, ja, és egész délután hátralevő részében tök kóma leszek, nem ér annyit.
(Amúgy pl. anyám ennyi idős korában simán aludt minden délután.)
17/19 anonim válasza:
Nekem a délutáni alvás után nagyon megfájdul a fejem, szédelgek, leesik a vérnyomásom, néha hányingerem is van. Alig fogom fel mi van körülöttem, aztán valahogy túlélem estig, mikor megyek rendesen aludni.
18/19 anonim válasza:
Csak olyankor alszom délután, amikor már kegyetlenül fáradt és/vagy teljesen használhatatlan vagyok és még messze az esti alvás a teendők miatt. Ha közel 1 órát alszom, még rosszabb és minden bajom van; az agyam, mintha megmakacsolná magát, semmi erőm nincs, és én is állandóan vizet innék. A 20-30 perces alvás viszont nagyon jól tud esni, és gond nélkül tudom utána vinni a napom.
19/19 anonim válasza:
Sokszor esik meg velem, hogy éjjeli alváskimaradás, és a korán kelés muszája végett elalszom délutánonként. Annyi hatással van rám, hogy mivel kialszom magam délután, éjjel megint nem alszom, és kezdődik az egész ördögi kör előről. Régen szarul voltam utána, mostanában viszont igen ritka, hogy felkelés után kellemetlenül érezném magam. Alszom délután amiatt is, mivel szeretnék alvásparalízis és/vagy tudatos álmodás fázisába kerülni, és azt olvastam, hogy a délutáni alvás segítheti a folyamat előrehaladtát. Eddig nem tapasztaltam pozitívumot ezzel kapcsolatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!