Egy szerintem, tök okos, èrtelmes sràc, miért jellemzi magàt a "proli" jelzővel?
Figyelt kérdés
Megismertem egy tök èrdekes srácot. Nem is tudom, hogy mondjam, egyfajta atmoszféra lengi őt körül, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Nem túl jó környéken nőtt fel, ami látszik, hogy sokat jelent a számára, mmint a kerület. Nehezebb körülmények között, elèg sokat nélkülözött. Tök jó esze van, de nem tanult tovább, többnyire fizikai munkákat vàllal. Látszik, hogy nagyon fontos számára, hogy felépítsen egy egzisztenciàt, hogy sok pénze legyen, ezèrt egy csomót melózik, nem igazán fogyaszt kultúrát, pedig nyitott lenne rà. Mièrt gondolkodhat így magával kapcsolatba? Kisebbségi érzès miatt?2022. nov. 26. 21:40
1/8 anonim válasza:
Mert inkább ő mondja magára s megelőzi, hogy rá mondja más.
2/8 A kérdező kommentje:
*kapcsolatban*
2022. nov. 26. 21:51
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Jó, de akkor ez mègis kisebbségi érzésből eredhet, nem?
2022. nov. 26. 21:53
4/8 anonim válasza:
Nem feltétlenül.
Reális önkép is lehet. Ő tisztában van saját magával és nyíltan felvállalja.
5/8 anonim válasza:
A „proli” nem feltétlenül negatív jelző. Jelentheti azt is, hogy alacsony sorból származik. Én is proli származású vagyok, csak több nemzedékkel régebbről, és már jó körülmények közt nőttem fel. A legtöbben valamilyen szinten proli eredetűek vagyunk.
6/8 A kérdező kommentje:
Èrtem, köszi.
2022. nov. 27. 00:40
7/8 A kérdező kommentje:
Egyèbkènt, külső jegyeiben nem vagyok benne teljesen biztos, hogy milyen is a "proli", de ő pl. többnyire melegítőt visel, fuksz, ilyesmik...
2022. nov. 27. 02:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!