Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tettetek volna a helyemben?

Mit tettetek volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Tegnap este a városligeti műjégpályára mentem korizni két ismerősömmel. Az Andrássy út felől sétáltam át a Hősök terére a gyalogátkelőhelyen, ami ugye lámpás. Zöld volt a lámpa, én, és jópár gyalogos elindultunk a zebrán. Hirtelen nagy dudálás, azt látom, hogy egy taxis repeszt felénk, és épp a gyalogátkelőhely felénél állt meg úgy, hogy a gyalogosoknak volt zöld a lámpa, tehát ha valaki nem figyel, akár el is üthette volna teljesen szabálytalanul. Intettem neki, hogy mégis mit csinál, és odaszóltam, hogy "Normális vagy?", de nem mentem oda hozzá és kopogtattam be az ablakán. Úgy láttam, ő is észrevette magát, és visszatolatott kb 10 métert egészen az ő lámpájáig. A gyalogosok közül senki nem szólt egy szót sem, csak ment tovább a dolgára.

Ti a helyemben odamentetek volna bekopogni a taxisnak, hogy legközelebb azért figyeljen jobban oda, vagy nem foglalkoztatok volna vele egyáltalán? Esetleg bármi a kettő között? Utólag gondolkodtam, hogy lehet el kellett volna küldeni a fenébe (amúgy is a bögyömben vannak a taxisok, mert bunkók és sokszor veszélyesen vezetnek), de nagyon fura volt, hogy körülöttem mindenki úgy tűnt letojta az egészet, még én éreztem furán magam, hogy eleresztettem egy "normális vagy?"-ot, holott egyértelműen a taxis volt a hibás, és komoly baj is lehetett volna.

Köszönöm előre is a gondolataitokat!

2022. nov. 26. 17:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

9: Ebben mondjuk igazad van, egyrészt nem láttam, hogy az ő lámpája valóban piros volt-e (nem-e valami jelzéshiba történt), illetve valóban az is előfordulhatott, hogy az általad említett, vagy hasonló ok miatt rohant valahova. Sajnálom, hogy támadóan reagáltam, őszintén szólva felzaklatott, hogy majdnem a szemem láttára következett be egy baleset, nem voltam még ilyen helyzetben. Majd túlteszem magam rajta.

10: Köszi a választ neked is, teljesen oké így a dolog.

2022. nov. 26. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen jól reagáltál mert emberek épségét, egészségét veszélyeztette.

Külföldön történt velem hasonló eset. Tél volt, ropogós hideg. A szélvédők befagytak. Az egyik autós csak épp annyira tisztította meg a jégtől a szélvédőt, hogy kilásson. Nah majdnem elütött a zebrán. Én úgy megijedtem, hogy reflex szerűen kitört belőlem és ráüvöltöttem : “du Arschloch, du selbstgemachte Depperkind”

Így soha nem beszélek egy nyelven sem.

Szombaton történt Győr külterületén. Megyek autóval. Az egyik mellékutcából kivágodott egy autó. Nagyon kevésen múlt, hogy össze nem koccantunk.

Nem írom le, hogy milyen szavak hagyták el a számat.

A legszívesebben megálltam volna, kihúzom az autóból és megagyalom.

2022. nov. 27. 05:20
 13/16 A kérdező kommentje:
12: Na igen, nagyon fel tudja kapni az ember a vizet, ezt nem értik meg azok, akik nem éltek át ilyet, csak a fotelükből osztják az észt… Egyébként benned nem voltak olyan érzések, hogy “miért nem csesztem le jobban az illetőt?”
2022. nov. 27. 09:53
 14/16 anonim ***** válasza:
27%

Ez ember függő. Nem mindenki idegbeteg. Én a helyedben mivel nem történt semmi sétáltam volna tovább és 2 mp múlva el is felejtem.

Nem, nem azért mert nem éltem át hasonlót. Hanem ez semmiség, ahhoz képest amiket mèg látni fogsz. Emberek fognak elbutulni, megbetegedni, meghalni melletted. Ráadásul nem idegenek, hanem a rokonaid. Nem veheted magadra a világ problémáit. Nap, mint nap több ezren halnak meg emberi hülyeség okozta baleset miatt. Ez egy ilyen világ. Ha ezt nem vagy képes feldolgozni, akkor az idegeid gyengék. A te eseted semmi.

2022. dec. 8. 00:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Már bocsánat, de ne én legyek már a hibás azért, mert kiakadok azon, hogy egy suttyó nyolcáltalánost végzett proli taxis tojik a szabályokra és majdnem elgázolt egy tucat embert a zebrán... Nem gyengék az idegeim, hasonló helyzetben azt gondolom egy normális ember így reagál.

Azon vagyok elkeseredve, hogy milyen birka nép lett a magyar. Ha ténylegesen történik egy gázolás, akkor is szemrebbenés nélkül el kéne sétálni, mert "ez egy ilyen világ", meg "nap mint nap úgyis több ezren hallnak meg?" Gondolkozz már egy kicsit 14-es... Az a minimum, hogy ilyenkor a taxist jól le kéne cseszni, hogy legközelebb jobban meggondolja, hogy mennyire figyel oda, mert van következménye a felelőtlenségének, és nem annyi történik, hogy majdnem okozok egy tömeggázolást, és a sok csicska magyar csak tovább sétál, mintha mi sem történt volna.

Szégyellem, hogy ebben az országban élek.

2022. dec. 9. 09:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de mit érsz el azzal, ha lecseszel egy felnőtt embert?

Te mondod másra, hogy birka, pedig nagyon naivnak tűnik az ahogy gondolkodsz.

Ez a “ha” elüti az embereket gondolkodás generalizált szorongásra utal. Nem történt meg, de már túldramatizálod. Ha pedig mégis megtörténne, akkor sem gondolhatod, hogy valaki direkt üt el valakit. Nem az a megoldás, hogy leüvöltsd a haját és nem, nem ez a normális reakció.

Az emberek hibáznak. Sok ember hanyag, türelmetlen és frusztrált. Mi itt mind meg fogunk halni és amit tehetsz amíg élsz, hogy ami nem probléma, azzal nem foglalkozol, mert máskülönben megőrülsz. Akkor foglalkozz a dolgokkal, ha azok valóban problémákká válnak. A te esetedben nem ütött el senkit a taxis, így lehet ugyan ezzel foglalkozni, de sok értelme valójában nincs.

2023. márc. 12. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!